KAAPELIMUSEOKLUBI TULEE TAAS!

Kaapelitehtaan kolmen museon, Teatterimuseon, Hotelli- ja ravintolamuseon ja Suomen valokuvataiteen museon hyvää vauhtia perinteiseksi muodostumassa oleva klubi-ilta, Kaapelimuseoklubi, tulee taas. Klubi tarjoaa jälleen musiikkia ja muuta ohjelmaa kolmessa kerroksessa Kaapelitehtaan G-portaassa.

Kaapelimuseoklubi: Rakkaus lavalla keskiviikkona 24.5.2017 klo 18−20!

Kevään Kaapelimuseoklubin teemana on rakkaus. Klubin ohjelma liittyy Teatterimuseossa parhaillaan esillä olevaan näyttelyyn Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus. Illan ohjelmaosuudesta vastaavat näyttelijät Helena Ryti ja Ritva Sorvali.

Luvassa on kertomuksia ja käytännön esimerkkejä rakkaudesta näyttämöillä: Mistä näyttelijä kaivaa esiin tunteen, kun sitä pitää esittää? Miten tunteita ilmaistaan näyttämöllä? Mikä on tunnetta, mikä tekniikkaa? Lemmentunnelmiin päästään myös Kaj Chydeniuksen säveltämien rakkauslaulujen siivittäminä.

Iltaan sisältyy lisäksi kepeä yhteinen viuhka-tuokio. Viuhkoilla on 1700- ja 1800-luvuilla kerrottu ja viestitetty salaisia viestejä sydämen valitulle. Viuhkojen avulla saattoi ilmaista kiinnostuksensa tai sopia tapaamisista. Viuhkojen merkkikieltä opiskeltiin jopa erityisissä viuhka-akatemioissa. Kaapelimuseoklubin Käykö viuhka -opetustuokiossa opetellaan muutamia tärkeimpiä viuhkojen lemmenviestejä. (Viuhkoja saa lainata museolta.)

Illan aikana ovat avoinna Teatterimuseon, Suomen valokuvataiteen museon ja Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyt. Valokuvataiteen museossa on lisäksi Psykesafari-selfiebooth, jossa voit ottaa itsestäsi surrealistisen selfien (instax-kameralla otettu kuva 1 €). Valokuvataiteen museossa on myös taiteilijatapaamisia, Hotelli- ja ravintolamuseossa opastuksia ja Teatterimuseossa paikalla on keskusteleva opas.

Kaapelimuseoklubi keskiviikkona 24.5.2017 klo 18−20. Pääsy Museokortilla tai yhteislipulla (15 €).

Ritva Sorvali ja Helena Ryti tutustuivat toisiinsa vuonna 1980 Intimiteatterissa Runar ja Kyllikki -näytelmässä ja olivat myöhemmin Teatterikorkeakoulussa samalla vuosikurssilla. He ovat työskennelleet vuosia yhdessä Oulun kaupunginteatterissa ja Teatteri Vanhassa Jukossa Lahdessa. Tänä vuonna Ritva ja Helena juhlivat yhdessä 30+-taiteilijajuhlaansa ja ovat rakentaneet sen Kaj Chydeniuksen musiikin ympärille. Kaapelimuseoklubilla kuultavat laulut ovat osa tästä juhlaohjelmasta. Tällä hetkellä Ritva Sorvali työskentelee Lahden kaupunginteatterissa ja Helena Ryti freelancerina.

OHJELMA:

Klubin avaus

18.15
Rakkaus lavalla ja Käykö viuhka, Helena Ryti ja Ritva Sorvali

18.45
Taiteilijatapaaminen Suomen valokuvataiteen museossa Heikki Willamon näyttelyssä
Opastus Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyyn Rakkauden tiloja – Nautinnon nälkä

19.15

Klubin aikana yleisö saa vapaasti tutustua näyttelyihin Teatterimuseossa, Hotelli- ja ravintolamuseossa ja Suomen valokuvataiteen museossa.

18–20
PSYKESAFARI-selfiebooth
Tule ottamaan itsestäsi kreisi, surrealistinen selfie ja jaa se halutessasi Instagramissa #photofussgroup #kaapelimuseoklubi #valokuvataiteenmuseo ja osallistut museon kangaskassin arvontaan. Halutessasi voit myöt otattaa itsestäsi konkreettisen muiston museon instax-kameralla. Kuvamaksu 1 €. Tapahtuman järjestää Valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss.

Klubi päättyy

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20