Teatterimuseon taiteilijatapaamiset keväällä 2017 − TEEMANA RAKKAUS

KEVÄÄN TAITEILIJATAPAAMISTEN SARJAN PÄÄTTÄÄ EILA ROINE

Kevätkauden viimeinen taiteilijatapaaminen on lauantaina 6. toukokuuta. Silloin näyttämöllemme nousee rakastettu tamperelaisnäyttelijä, teatterineuvos Eila Roine.

Eila Roine teki elämäntyönsä Tampereen Työväen Teatterissa. Sinne hän sai kiinnityksen vuonna 1951, sieltä hän jäi eläkkeelle vuonna 1994 ja siellä hän on vieraillut vielä eläkkeelle jäämisen jälkeenkin! Toki Eila Roine on vieraillut myös muissa teattereissa, ja hän on näytellyt televisiossa (mm. Heikki ja Kaija ja Kotikatu) ja elokuvissa. Lapset muistavat hänet mm. Pikku Kakkosesta. Teatterineuvoksen arvonimen Roine sai vuonna 1995 ja Pro Finlandia -mitalin 2006.

Yllä oleva Tampereen Työväen Teatterin esityskuva on Näytelty rakkaus -näyttelyssä. Kuvassa Eila Roine (Anja) ja Kosti Klemelä (Trofimov) Tšehovin näytelmässä Kirsikkapuisto vuonna 1954. Näytelmän ohjasi legendaarinen suomalainen Tšehov-ohjaaja Eino Kalima. Kuva: E.M. Staf / Teatterimuseon arkisto.

Taiteilijatapaaminen lauantaina 6.5. klo 13−14.30. Mukaan pääsee näyttelylipulla tai Museokortilla. Samalla voi tutustua näyttelyyn Rakkauden tiloja − Näytelty rakkaus.

Taiteilijatapaamiset jatkuvat syksyllä. Yhdeksi vieraaksi on lupautunut näyttelijä Krista Kosonen. Ohjelma ilmoitetaan myöhemmin!

TEATTERIMUSEO
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki