KEINOLLA MILLÄ HYVÄNSÄ ELI TEATTERIN KEINOT KÄYTTÖÖN -KURSSI

Oletko kiinnostunut käyttämään tai käytätkö jo nyt teatterin menetelmiä työpajoissa ja yleisötyössä? Tuntuuko siltä, että olisi virkistävää saada uusia työkaluja, ideoita ja harjoitteita pajoihin ja haluaisitko jakaa kokemuksia, keskustella yleisötyön toteuttamisesta ja mahdollisuuksista kollegoiden kanssa?

Kuten aikaisemmilla ”Teatterin keinot käyttöön” -kursseilla, toiminnalliset harjoitteet ja kokemuksellinen tekeminen ovat pääroolissa. Tämänkertaisen kokonaisuuden teemana ovat erityisryhmät ja heidän kanssaan työskentely. Minkälaisia asioita on otettava huomioon, jotta keskittymisvaikeuksista kärsivän ihmisen mielenkiinto säilyy? Miten perustyöpajoja voi soveltaa eritysryhmille ja toisaalta, miten heille suunnattuja harjoitteita voi käyttää ns. tavallisissa työpajoissa?

Olemme ajatelleet, että kohderyhmänä ovat aistihäiriöiset, näkövammaiset ja henkilöt joilla on keskittymisvaikeuksia. Jos sinulla on toiveena jokin muu erityisryhmä, joka pitäisi juuri nyt ottaa huomioon, kerro siitä meille ja me yritämme sisällyttää sen kurssin ohjelmaan.

Kurssi on suunnattu museoiden museolehtoreille ja yleisötyöntekijöille, sekä teatterialan koulutuksen saaneille kuraattoreille ja pedagogeille. Kurssille voi osallistua myös ilman aikaisempaa teatterialan kokemusta, ja jos olet osallistunut aikaisemmin ”Teatterin keinot käyttöön”-opintojaksolle, olet enemmän kuin tervetullut uudelleen!

Tavoite on, että jokainen osallistuja suunnittelee ja toteuttaa toiminnallisen työpajan tai esityksen haluamaansa museoon tai paikkaan. Tapahtuman ei tarvitse olla suunnattu erityisryhmälle.

Kurssi koostuu ennakkotehtävistä, kahdesta kaksipäiväisestä Teatterimuseossa järjestettävästä lähiopetusjaksosta, pienryhmätapaamisista ja itsenäisestä työskentelystä. Kurssille pystyy osallistumaan työn ohessa.

Aikataulu:
•    Ilmoittautuminen 10.4.2017 mennessä tällä lomakkeella.
•    Ilmoittautumisen jälkeen saat ennakkotehtävän jonka pitää olla valmis 18.4 mennessä.
•    Ensimmäinen lähijakso Teatterimuseossa ti−ke 25.−26.4. 2017, klo 10−16.
•    Pienryhmätapaamiset erikseen sovittuina aikoina.
•    Toinen lähijakso Teatterimuseossa ti−ke 31.10.−1.11.2017, klo 10−16.

Kurssin vetävät näyttelijä, teatteripedagogi Helena Ryti, museolehtori, teatteripedagogi Heini Räsänen sekä teatteripedagogi Milla Kortemaa.
Kurssin hinta on 700 €.
Lisätietoja heini.r@teatterimuseo.fi