TEATTERIMUSEON UUTISARKISTO 2008

27.10.2008
TULOSSA: TEATTERIMUSEON TUTUT HORROR-PELIT UUSILLA MAUSTEILLA!

Teatterimuseon syyskausien perinteeksi muodostuneet koko perheen Horror-pelit ovat taas tulossa. Marraskuun kahtena ensimmäisenä viikonloppuna Teatterimuseossa ratkotaan Neiti Hämärän ja Herra Sarastuksen kiistaa pimeyden ja valon paremmuudesta. Pian voittaa joko ikuinen pimeys tai ainainen valo. Vai ehtivätkö pelaajat ajoissa keksimään ratkaisun kiistaan? Pelin myötä tulevat myös teatterin perusteet tutuiksi.

Horror-pelit Teatterimuseossa 1.-2. ja 8.-9.11. klo 14-16. Pelit pyörivät nonstoppina, mukaan voi tulla omaan tahtiin. Sisäänpääsy kuitenkin viimeistään klo 15.30. Yli 7-vuotiaille. Pääsy museon näyttelylipulla, ennakkovarausta ei tarvita. Tervetuloa!

6.10.2008
TEATTERIMUSEO MUKANA YSTÄVYYDEN TALOSSA

Teatterimuseo on mukana Ystävyyden talo -lastenviikolla Espoon kulttuurikeskuksessa 7.-12.10.2008. Teatterimuseo on toteuttanut Ystävyyden talon Satukaruselli-näyttelyyn työpajan. Museon työpajaohjaaja myös vierailee vetämässä lapsille suunnatut pajat Espoossa sekä esittelee näyttelyä kävijöille tiistaina ja sunnuntaina. Tarkemmat tiedot lastenviikosta: www.espoo.fi/ystavyydentalo.

12.9.2008
TEATTERIMUSEON JULKAISU MUSEOJULKAISU 2008 -KILPAILUN FINAALIIN
Teatterimuseo julkaisema kirja Måns Hedström. Teatterin visuaalinen suunnittelija. Teaters visuella designer on valittu Museojulkaisu 2008 -kilpailun viiden finalistin joukkoon. Kilpailun voittajan valitsee Helsingin Sanomain Säätiön yliasiamies Heleena Savela, ja voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla 24.10. Ote finalistit valinneet raadin perusteluista: “Kirja valottaa monin artikkelein monipuolista scenografia ja samalla 60- ja 70-luvun murrosta suomalaisessa teatterissa. Kirja sisältää suuren määrän ennen näkemätöntä kuvamateriaalia ja on loistava teos kaikille lavastuksesta, teatterista ja graafisesta suunnittelusta kiinnostuneille. Ulkoasultaan ja kuvitukseltaan erittäin tyylikäs.” Kirja on saatavilla Teatterimuseon museokaupasta.

Suomen museoliiton joka toinen vuosi järjestettävällä Museojulkaisukilpailulla tehdään tunnetuksi museoiden monipuolista julkaisutoimintaa ja museoammattilaisten tutkimustyötä. Ensimmäisen kerran Vuoden museojulkaisu valittiin vuonna 1992. Lisää tietoa kilpailusta ja muista finalisteista täältä.

9.9.2008
TEATTERIMUSEO MUKANA LOKAVIIKOILLA
Teatterimuseo osallistuu nuorisofestivaali Lokaviikoille Repeat – Pause – Edit -työpajalla 16.-19.10. Työpaja järjestetään yhdessä Zodiak – Uuden tanssin keskuksen, Suomen valokuvataiteen museon, Uuden median keskus m-cultin ja Suomen Parkour ry:n kanssa. Nelipäiväisen työpajan aikana tehdään lyhytelokuvia kännykällä. Elokuvien materiaalina käytetään tanssia, teatteria ja parkouria, joita harjoitellaan alan ammattilaisten johdolla. Elokuvat editoidaan ja esitetään yleisölle avoimessa leffakatselmuksessa. Ennakkotaitoja tai omia kännyköitä ei edellytetä. Kaikista lajeista, samoin kuin kuvaamisesta ja editoinnista annetaan opastusta. Lisätiedot täältä.

14.8.2008
PALAVA JÄÄ – ILKKA VOLASEN JUHLANÄYTTELY TEATTERIMUSEOON
Valo- ja äänisuunnittelija Ilkka Volasen 40-vuotistaiteilijajuhlanäyttely avautuu yleisölle perjantaina 15. elokuuta. Kotimaisen valo- ja äänisuunnittelun uranuurtajan retrospektiivinäyttely Palava jää esittelee hänen tietään 60-70-luvun rockin ja undergroundin valo- ja äänimiehestä teatterintekijäksi ja valotilataiteilijaksi. Palava jää on avoinna Teatterimuseon Studioissa aina 21. syyskuuta asti. (www.volanen.net)

6.8.2008
TEATTERIMUSEON TAITEIDEN YÖ 22.8.2008
Taiteiden yötä vietetään pääkaupunkiseudulla perjantaina 22. elokuuta. Erilaiset taidetapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia ja tietysti myös Kaapelitehtaalle ja Teatterimuseoon. Teatterimuseossa on Taiteiden yönä avoimet ovet kello 17-21. Lisäksi museon teatteri-ilmaisun ohjaajat järjestävät teatteritouhua lapsille Kaapelitehtaan sisäpihan ohjelmalavalla kello 18.30. Tervetuloa tutustumaan!

6.8.2008
TEATTERIKERHO ALKAA 19. ELOKUUTA
Teatterikerho kokoaa teatterista kiinnostuneet lapset tutustumaan teatterin tekemiseen. Syksyn aikana työstetään yhdessä valitusta näytelmätekstistä esitys. Kerho kokoontuu tiistaisin klo 15.45-17.15 Teatterimuseossa. Viimeinen kokoontumiskerta ja samalla esityspäivä on 11.11. Mukaan mahtuu vielä! Tiedustelut ja ilmoittautumiset milla.kortemaa(at)teatterimuseo.fi.

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!