Theatre Museum

Exhibitions are open Tue−Sun 11am−6pm, Wed 11am−8pm
Exceptions to the opening hours
Entrance fees: 6/8 eur
Cable Factory
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki, Finland
+358 (0)207 961 670

facebook

Facebook

Vuosien ajan Teatterimuseossa on järjestetty Halloweenin aikaan ohjattuja pelejä lapsiperheille. Tuttu peli on nyt uudistunut ja saanut uuden nimenkin. Kummitusjuhlat järjestetään lauantaina 1. marraskuuta. Kaikki on kutsuttu! ... See MoreSee Less

1 day ago

Kummitusjuhlat

November 1, 2014, 12:00pm

Teatterimuseo

Olette saaneet kutsun Kummitusjuhliin, jotka pidetään lauantaina 1.11. klo 12-17 Teatterimuseossa. Kummitusjuhla on vuoden odotetuin tapahtuma, jonne peikot, haamut, aaveet, keijut, möröt ja vampyyrit kumppaneineen kokoontuvat juhlistamaan pimeän ajan alkamista. Tänä vuonna kiertävän Ulvova luu -teatteriseurueen piti avata juhlat esityksellään nimeltä ”Irtokäden kättely”. Mutta irtokäsi on siepattu! Viimeinen havainto on ullakon ovelta... Löytyykö teiltä tarpeeksi rohkeutta ja nokkelia ajatuksia selvittää tehtäviä ja etsiä irtokättä pimeimmistä nurkista ja suljetujen ovien takaa? Juhlavieraana saat tutusta Teatterimuseoon erilaisten tehtävien merkeissä, nousta näyttämöille ja pukeutua oikeisiin roolipukuihin. Luvassa, valoja, varjoja, tuoksua ja jännitystä. Voit myös pukeutua jo kotona Kummitusjuhliin sopivaan asuun. Teatterimuseossa teidät vastaanottaa Teatterikissa ja Teatterimuseon vapaaehtoiset kissanpoikaset. Tervetuloa, hyytävästi tervetuloa! Voit tulla juhliin oman aikataulusi mukaan, mutta viimeistään 16.30. Pääsylipun hinnalla, ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Kummitusjuhla on osa Teatterimuseon Teatterikissan lomaseikkailujen sarjaa. Tulossa on myös Tähtisadetta joululomalla, Salapoliisipeli talvilomalla ja tietysti Pääsiäisen Suuri Munametsästys.

View on Facebook

Eilinen tarinateatteri-ilta Teatterimuseolla päättyi uuteen Sussa Lavosen runoon:

"Arvokkaat takahuoneet
eivät ole niitä joissa
vaihdetaan turkiksia
vaan niitä joissa vaihdetaan
matkalaukkujen uumeniin kätkettyjä
nimilappuja

sellaisia joissa
silkkisen vuorikankaan nurja puoli
käännetään näkyviin-
Historia!

Historia
älä kätke vaan
muistuta"

FOXTROTT seuraavan kerran Teatterimuseossa 5.11. Sarjan esitykset saavat inspiraatiota runoista ja jokainen ilta myös päättyy Sussa Lavosen uuteen runoon, joka syntyy hetkessä illan aikana nähdyistä ja kuulluista tarinoista. Seuraavalla kerralla inspiraatiota haetaan Sussa Lavosen ja Pentti Saarikosken runoista.
... See MoreSee Less

2 days ago

View on Facebook

Teatterimuseon tehokeskiviikot jatkuvat. Illalla FOXTROTTin tarinateatteria klo 18 ja sitten vielä klo 19 Viivin Keskiviikkokierros! Tällä kertaa otsikkona on "Skenografia on katsojan silmässä". (Ja vaikkapa päälläkin, kun pukuhuoneeseen saakka päästään...) ... See MoreSee Less

3 days ago

Viivin Keskiviikkokierrokset

October 8, 2014, 7:00pm

Teatterimuseo

Tule mukaan Viivin Keskiviikkokierrokselle! Viitenä loka-marraskuun keskiviikkona klo 19 käynnistyy Teatterimuseossa Viivin Keskiviikkokierros. Jokainen kierros on erilainen retki teatterin ja Teatterimuseon värikkäseen maailmaan. Museon pääsylipun hinnalla, ennakkovarausta ei tarvita. Tulethan ajoissa paikalle! Viivin Keskiviikkokierrosten teemat: 8.10. klo 19-20 Historian havinaa Käydään läpi teatterin matka rituaaleista näyttämölle tavalla, jonka vain Teatterimuseo voi tarjota. Sukelletaan erityisesti suomalaisen teatterin historiaan ja selvitetään muunmuassa kuka lausui ensimmäiset suomenkieliset repliikit. 15.10. klo 19-20 Sadun lumoissa Teatterimuseolla ennakoidaan tulevaa Satupäivää ja sen kunniaksi syvennytään satujen valloittavaan maailmaan. Tutustutaan erityisesti museon nukketeatteriosioon ja pohditaan miten teatteri kertoo satuja ja kenelle ne on tarkoitettu. 22.10. klo 19-20 Skenografia on katsojan silmässä Teatteripuvut ja lavasteet voivat ilman näyttelijää vaikuttaa hengettömiltä, mutta niillä on kuitenkin paljon tarinoita kerrottavanaan. Nyt annamme noiden tarinoiden tulla kuulluksi, kun tutustumme skenografian kiehtovaan maailmaan Teatterimuseon tarjoamien esimerkkien kautta. Skenografia ei tällä kertaa jää vain silmäniloksi, vaan pukuihin voi itsekin sukeltaa sisälle. 29.10. klo 19-20 Teatterin sävelin Teatterimuseo täyttyy sävelistä kun lähdetään tutkimusmatkalle teatterin monimuotoiseen musiikkikattaukseen. Tutustutaan muunmuassa oopperan, musikaalien, baletin ja operettien maailmaan historiasta tähän päivään. 5.11. klo 19-20 Shakespearen matkassa William Shakespeare ei esittelyitä kaipaa, mutta herraan on silti hyvä tutustua. Itse Shakespearesta ei oikeastaan paljoa tiedetä, mutta hänen töidensä vaikutus teatteriin on ollut jättiläismäinen ja näkyy selkeästi myös Teatterimuseon kokoelmissa. Tule siis mukaan Shakespearen matkaan ottamaan selvää siitä kenen kuolemattomat repliikit kaikuvat loputtomasti teattereiden lavoilla.

View on Facebook