Theatre Museum

Exhibitions are open Tue−Sun 11am−6pm, Wed 11am−8pm
Exceptions to the opening hours
Entrance fees: 6/8 eur
Cable Factory
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki, Finland
+358 (0)207 961 670

facebook

Facebook

Ylihuomenna keskiviikkona klo 18 Teatterimuseossa tehdään taas tarinateatteria. Liput 20/10 €, tervetuloa! FOXTROTTin tarinoiden inspiraationa Jyri Schreckin ja Sussa Lavosen runot:

Jyri Schreck: Ofelia

Poimi lumpeet joka ilta,
sitoi seppeleeksi hiuksiin,
katsoi kuuta,

ilta illan jälkeen
poimi syvemmältä.

Sussa Lavonen: Kuu

Poimi minut syvemmältä
ilta illan jälkeen
poimi alustetuin suudelmin kuin runo
joka poimii esiin sanat

Poimi minut syvemmältä
ajatus ajatukselta
älä horju vaan
juurruta minut
poimi, poimithan

Poimi minut syvemmältä
aika ajan jälkeen
poimi vielä silloinkin kun
kaikki meissä on jo käännetty
... See MoreSee Less

8 hours ago

View on Facebook

Perjantaina ja lauantaina klo 17. Tutu näkyvissä, myös HOP Helsinki –oheisohjelmaa. Maksullinen, 8 €, ennakkoilmoittautuminen! ... See MoreSee Less

5 days ago

Tutu näkyvissä? Toiminnallinen museotyöpaja

October 17, 2014, 5:00pm

Teatterimuseo

Tutu näkyvissä? – tanssin lähteiden jäljillä toiminnallinen museotyöpaja kaikille yli 15-vuotiaille Mistä suomalainen tanssi on alkanut? Mistä vaikutteita on eri aikoina saatu? Tule Teatterimuseon näyttelyihin tutustumaan suomalaisen tanssihistorian käännekohtiin. Näyttelyistä siirrytään museon tutkijasaliin tekemään salapoliisityötä. Johtolankoja seuraten etsitään tanssin pioneerien jalanjälkiä museon arkistosta ja kokoelmista. Työpajan avoimet ryhmät pe 17.10. ja la 18.10. klo 17–18. Ilmoittautumiset näyttelyinfoon (puh. 0207 961 670) viimeistään pe 17.10. klo 15. Pääsy- ja ohjausmaksu 8 € / hlö. Paja toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8. Työpajaan mahtuu noin 20 osallistujaa. Työpajan voi varata myös yksityiselle ryhmälle 14.10.–17.10. välisenä aikana. Paja on osa HOP Helsingin oheisohjelmaa.

View on Facebook

Perjantaiaamun avoin ilmainen Jazzin heijastuksia, osa HOP Helsinki –ohjelmaa. Ilmainen! Yli 3-v! klo 10!

All That Jazz! Jos ulkona kylmää, tule koko perheen esitykseen rytmiselle matkalle Afrikkaan ja sieltä Yhdysvaltoihin ja halki jazzin vuosikymmenten.

Tässä esityksessä katsojien ei tarvitse istua hiljaa: yleisön apua tarvitaan rytmien taputtamisessa, rummuttamisessa ja laulamisessa. Lopuksi yleisö kutsutaan mukaan tanssimaan ja opettelemaan perinteisen Iso Omena -yhteisötanssin helppoja ja hauskoja askeleita.
... See MoreSee Less

5 days ago

Jazzin heijastuksia - rytmillinen tanssimatka

October 17, 2014, 10:00am

Teatterimuseo

Matkusta tanssiaskelin jazzin rytmien synnyinsijoille! Jazzin heijastuksia perjantaina 17.10. klo 10 Koko perheen esitys vie rytmiselle matkalle Afrikkaan ja sieltä Yhdysvaltoihin ja halki jazzin vuosikymmenten. Tanssijat Clyde Wilder (USA) ja Malin Grahn-Wilder (Fin) loihtivat henkiin länsiafrikkalaiset perinteiset tanssiaskeleet sekä jazzin kultakausien muotitanssit: iloisen Charlestonin, vauhdikkaan Lindy hopin, tunnelmallisen bluesin ja rytmikkään stepin. Tässä esityksessä katsojien ei tarvitse istua hiljaa: yleisön apua tarvitaan rytmien taputtamisessa, rummuttamisessa ja laulamisessa. Lopuksi yleisö kutsutaan mukaan tanssimaan ja opettelemaan perinteisen Iso Omena -yhteisötanssin helppoja ja hauskoja askeleita. Luvassa on rytmien riemua, tanssillista tarinankerrontaa ja iloista yhdessä tekemistä! Esitys ja työpaja ovat suomenkielisiä ja sopivat kaikille 3-vuotiaasta lähtien. Esitys on ilmainen. Ei ennakkovarausta, sisään otetaan saapumisjärjestyksessä. Kuva: Jirina Alanko / PinUp Helsinki Esitys on osa HOP Helsinki -tapahtuman oheisohjelmaa.

View on Facebook