TERVETULOA TEATTERIMUSEOON

Teatterimuseossa korostuvat elävyys, toiminnallisuus ja helppo tiedonsaanti. Teatterimuseossa kävijä on aktiivinen toimija ja tekijä, kokeilija ja leikkijä sekä tiedon etsijä.

NÄYTTELYT — kävijä pääosassa
Museon näyttelyt ovat teatterin puisto, jossa kävijä kutsuu kävijää aikamatkoille menneisyyteen, seikkailuihin erilaisiin teatterikulttuureihin ja teatterin maagiseen maailmaan.

TEATTERIKASVATUS — erityinen painopistealue
Pysyvät näyttelyt sekä vaihtuvat näyttelyt on toteutettu teatterikasvatuksen näkökulmasta. Erilaiset työpajat ja kiertokäynnit sisältyvät luontevasti näyttelyyn. Näyttelyssä kävijät voivat kokeilla taitojaan teatterin eri osa-alueilla.

PALVELUT JA OHJELMA
Museon palvelutoiminnan ytimen muodostavat tieto- ja kuvapalvelu, konsultointi ja juhlapalvelut sekä erilainen teatteriin ja museon toimintaan liittyvä ohjelma: pienimuotoiset esitykset, luentosarjat, seminaarit.

KOKOELMAT — selektiivisyyttä ja laatua
Valtakunnallisena erikoismuseona museo huolehtii siitä, että tuleville sukupolville, erityisesti tutkimuksen tarpeisiin, säilyy esineistöön ja arkistokokoelmiin liittyvää tietoa suomalaisen teatterin perinteestä. Kokoelmien tallentamista ohjaavat lisäksi tiedon popularisointi ja teatterikasvatus.

TIEDONHALLINTA
Museo on tiedon solmukohta. Museon oma tiedonhallintajärjestelmä Ida ja teattereiden esitystietokanta Ilona muodostavat keskeisimmän suomalaista teatteria koskevan tietopankin. Teatterin tiedotuskeskus palkitsi museon Silmänkääntäjä-palkinnolla vuonna 2000. Euroopan neuvosto myönsi Teatterimuseolle vuoden 2001 museopalkinnon tunnustuksena innovatiivisesta toiminnallisuuteen ja vuorovaikutteisuuteen pohjautuvasta konseptista ja eurooppalaisen teatteritradition välittämisestä.

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki