Esinelahjoituksia.

LAHJOITUKSET

Teatterimuseo vastaanottaa lahjoituksia esinekokoelmiin ja arkistoon teattereilta, teatterialan järjestöiltä ja yksityishenkilöiltä. Lahjoitusten vastaanotto perustuu museon tallennussuunnitelmaan ja kokoelmapoliittiseen ohjelmaan. Museo ei vastaanota kaikkea tarjottua aineistoa.

ESINEET

Vastaanottopäätökseen vaikuttaa esineiden soveltuvuus museon kokoelmaan: niiden teatterihistoriallinen merkittävyys ja se, onko kokoelmissa ennestään vastaavanlaisia esineitä.

Esineistön lahjoituksia koskevat tiedustelut:
Amanuenssi Sanna Brander
sanna.brander[at]teatterimuseo.fi
p. 040 1922 307

KÄSIOHJELMAT JA VALOKUVAT

Teatterimuseon arkisto vastaanottaa käsiohjelma- ja valokuvalahjoituksia teattereilta ja yksityishenkilöiltä. Lahjoitetut aineistot liitetään osaksi arkiston käsiohjelma- ja valokuvakokoelmia. Ylimääräiset käsiohjelmat poistetaan ja ylimääräiset valokuvat voidaan lahjoittajan niin toivoessa palauttaa lahjoittajalle. Kokoelmaan otetaan vain suomalaisten teattereiden ja ammattilaisryhmien toimintaan liittyvää aineistoa.

HENKILÖARKISTOT

Teatterimuseon arkistoon kuuluu yli 200 teatterialalla toimineen tai edelleen toimivan henkilön arkistot. Teatterin ja tanssin ammattilaisten aineistoja voi jatkuvasti tarjota museon arkistoon. Arkistonhoitaja tutustuu aineistoon ja sen jälkeen päätetään aineiston ottamisesta kokoelmiin. Mikäli tarjottu aineisto ei sovi Teatterimuseon arkiston kokoelmiin, lahjoittaja pyritään ohjaamaan toiseen museoon tai arkistoon.

JÄRJESTÖJEN JA TEATTEREIDEN ARKISTOT

Teatterimuseon arkisto toimii keskeisten teatterialan järjestöjen päätearkistona, jossa on myös joidenkin teattereiden arkistokokonaisuuksia. Lahjoittajien toivotaan sopivan etukäteen lahjoituksista, samoin lisälahjoituksista, museon arkistonhoitajan kanssa. Ennen siirtoa arkistoaineisto tulisi järjestää arkiston ohjeiden mukaisesti. Täysin järjestämätöntä aineistoa ei voida ottaa vastaan.

Arkistoaineiston lahjoituksia koskevat tiedustelut:
Arkistonhoitaja Eeva Mustonen
arkisto[at]teatterimuseo.fi
p. 040 1922 308

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki