Kannet Wester Lehtileikkeet

TEATTERIMUSEON ARKISTO

Teatterimuseon arkisto toimii oman alansa erikoisarkistona, jossa säilytetään suomalaiseen ammattiteatteriin liittyviä henkilöarkistoja sekä teattereiden ja järjestöjen arkistoja. Puheteatterin lisäksi kokoelmissa on runsaasti tanssiin liittyvää sekä jonkin verran muihin esittäviin taiteisiin, mm. sirkukseen, liittyvää aineistoa. Vanhinta aineistoa ovat kiertävien teatteriseurueiden ohjelmalehtiset 1830-luvulta. Kokoelma karttuu jatkuvasti uusilla lahjoituksilla.

Arkiston kokoelmat jakautuvat asiakirja-aineistoon, valokuva-arkistoon ja audiovisuaaliseen arkistoon. Lisäksi kokoelmiin kuuluu suomalaisten teattereiden ja teatteriryhmien käsiohjelmia ja julisteita. Lisätietoa arkistoluetteloissa. Lavastus- ja pukuluonnokset kuuluvat museon esinekokoelmiin.

Teatterimuseon arkistossa säilytettävien arkistojen perustiedot ovat haettavissa Kansallisarkiston ylläpitämän Valtakunnallisen yksityisarkistorekisterin sivuilta.

Pieni otos Teatterimuseon valokuvakokoelmista on haettavissa museoiden yhteisen Suomen museot online -hakuportaalin kautta.

YHTEYSTIEDOT:

Lahjoitukset: puh. 040 1922 308, e-mail: arkisto[at]teatterimuseo.fi

Tietopalvelu: puh. 040 1922 309, tietopalvelu[at]teatterimuseo.fi

Käyntiosoite: Kaapelitehdas, E-rappu, kolmas kerros
Postiosoite: Tallberginkatu 1 /73, 00180 Helsinki

Sovi käynnistäsi mieluiten etukäteen.

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki