VALOKIILASSA − KURKISTUKSIA TEATTERIHISTORIAAN

Vuonna 2016 Valokiilassa-palstalla tutkitaan Teatterimuseon erityisalaa hiukan erilaisesta kulmasta kuin aiemmin. Emme esittelekään yksittäisiä esineitä kokoelmistamme, vaan lähdemme ulos museosta ja Kaapelitehtaalta, ja kerromme helsinkiläisestä teatterihistoriasta.

Helsingin katukuva muuttuu koko ajan, ihan ydinkeskustassakin. Keskustakirjaston työmaa näkyy Kansalaistorilla ja radanvarteen on kohonnut uusia toimisto- ja asuinrakennuksia. Pääosin keskusta on kuitenkin vakiintunut, sieltä harvemmin enää puretaan kokonaisia rakennuksia uusien tieltä ja teiden linjaukset pysyvät aloillaan. Mutta matka, joka tähän pisteeseen on tuonut, on täynnä rakentamista, purkamista ja uudelleen rakentamista.

Valokiilassa-palstalla tullaan loppuvuoden 2016 aikana kertomaan katukuvasta jo kadonneista teatterirakennuksista tai sellaisista teattereista, joiden perinteikäs teatterikäyttö on päättynyt. Aloitamme 1700-luvulta ja jatkamme virtuaalista teatterikävelyämme kohti nykypäivää.

Olkaa hyvä, Valokiilassa teattereita Helsingin menneisyydestä!

 

Aiempien vuosien Valokiilassa-palstat löytyvät täältä:

VALOKIILASSA 2012
Valokiilassa-palsta aloitettiin vuonna 2012, jolloin Teatterimuseo täytti 50 vuotta. Kuukausittain esiteltiin kokoelmien muodostumisen historiaa ja museon toiminnan kehitystä heijastava esine, asiakirja tai valokuva.

VALOKIILASSA 2013
Vuonna 2013 juhlittiin 100-vuotiasta Suomen Näyttelijäliittoa. Valokiilassa-palsta kertoi paitsi museon kokoelmista, myös näyttelijäntyöstä ja näyttelijän ammatin kehittymisestä.

VALOKIILASSA 2014
Vuosi 2014 käänsi katseet kohti esinekokoelmien kuriositeetteja.

 

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki