jumalat

TERVETULOA TEATTERIMUSEON NÄYTTELYSIVUILLE!

Teatterimuseo on näyttelyiden elämyksellisyyden, vuorovaikutteisuuden sekä teatteridramaturgian ja työpajanäkökulman hyödyntämisessä edelläkävijä. Museokäynti on teatteriesityksen tapaan kohtaaminen, sosiaalinen tapahtuma, jota simuloitu virtuaalitodellisuus ei voi korvata.

Näyttelyt tarjoavat elämyksiä, ilonpitoa, viihdettä ja oivalluksia. Viihteellisyys ja korkeatasoinen tietosisältö eivät sulje toisiaan pois, vaan päinvastoin ammentavat toisistaan. Teatterimuseon näyttelyiden toteuttamisessa kytkeytyy yhteen monipuolista ammattitaitoa niin teatterin tutkimuksen kuin tekijöidenkin parista.

Museon näyttelytoiminnassa painopiste on kotimaisen teatterikentän esittelyssä. Museo tarjoaa säännöllisin väliajoin myös kansainvälisiä näyttelyitä ja toteuttaa siten tehtäväänsä tuoda esille eri kulttuurien esittävää taidetta.

Teatterimuseon pysyvät näyttelyt tutustuttavat esittämiseen, teatteritaiteeseen ja suomalaiseen teatteriin.

Vaihtuvien näyttelyiden Kantti-tilassa esitellään vuosittain yhdestä kahteen suurempaa näyttelyä, joiden teemat liikkuvat kotimaisten tekijöiden kautta aina kansainvälisiin näköaloihin. Studionäyttelyissä esitellään teatterialan taiteilijoita, heidän työtään ja ajatteluaan sekä syvennetään teatterin historian tietämystä.

Helsingin Kaapelitehtaalla sijaitsevien näyttelyiden lisäksi museon voi kohdata myös muualla Suomessa. Kiertonäyttelyt vierailevat esimerkiksi suomalaisissa museoissa, teattereissa, kuntien kulttuuritoimistoissa tai kirjastoissa. Verkkonäyttelyihin voi tutustua kotoa käsin oman tietokoneen välityksellä.

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki