VERKKONÄYTTELYT

Verkkonäyttelyt tuovat museon aarteet saavutettaviksi vaikka kotisohvalle: verkkonäyttelyyn voit tutustua missä ja milloin vaan, ainoastaan verkkoyhteys on välttämätön.

Tunteita ja eleganssia
Tunteita ja eleganssia johdattaa 1930-luvulle, keskelle iloisen Viipurin vireää teatterielämää. Verkkonäyttely on koottu valokuvaaja Eino Partasen vuosina 1929−39 ottamista teatterivalokuvista.
Tragedia ajassa − ajaton tragedia
Verkkonäyttely Tragedia ajassa – ajaton tragedia esittelee Suomessa esitettyjä antiikin kreikkalaisia tragedioita. Näyttelyn sisältö lähtee liikkeelle 1980-luvun esityksistä ja kulkee aina 2013 vuoteen saakka.
Uutta, tuntematonta, unelmaa
Modernistinen lavastustaide rantautui Suomeen 1920- ja 30-luvulla, samaan aikaan kuin lavastajan ammatti vakiintui maamme teattereissa. Teatterimuseon verkkonäyttely esittelee lavastustaiteen modernismia ja uudistushenkisiä lavastajia Suomessa sotienvälisenä aikana.
Ihmisen heijastus − skenografi Pekka Ojamaa 1947−2008
Verkkonäyttely Ihmisen heijastus esittelee Suomen tunnetuimpiin kuuluvan skenografin taiteellista työskentelyä. Pekka Ojamaa työskenteli freelancerlavastajana ja -pukusuunnittelijana suuressa osassa Suomen ammattiteattereita.
Voima ja lumo − kohtauksia historian näyttämöiltä
Voima ja lumo -verkkonäyttely tarkastelee Suomen teatterihistoriaa 1700-luvun puolivälistä 2000-luvulle. Kohtaus kohtaukselta tutustutaan taiteeseen ja viihteeseen, yleisöön ja yhteiskunnan ilmiöihin, teatterin voimaan ja lumoon kautta aikojen.
frasquita_165 Voiman vuodet − tasapainottelua Tampereen Työväen Teatterissa 19191935
Näyttelyssä tarkastellaan aatteellisen ja viihteellisen ohjelmiston merkityksiä työväenteatterissa. Näyttely perustuu runsaaseen kuvalliseen materiaaliin.

 

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki