KOHTAAMISIA VOIMAUTTAVAN TAITEEN ÄÄRELLÄ

Teatterimuseossa on käynnistynyt uusi taide- ja kulttuurihanke Kohtaamisia voimauttavan taiteen äärellä, joka vie museon toimintaa sen omien tilojen ulkopuolelle. Kohtaamisia on Teatterimuseon, Maria Baric Companyn ja Voimauttavan taiteen äärellä ry:n yhteisöllinen kehityshanke ja sitä tukee Helsingin kaupunki. Hanke levittäytyy Itä-Helsingin lähiöalueille, erityisesti Mellunmäkeen, Kontulaan, Myllypuroon, Laakavuoreen, Kivikkoon ja Kurkimäkeen. Toiminta tuo eri kulttuuritaustaisia ihmisiä yhteen ja luo uusia konktaktipintoja, vuorovaikutus- ja verkostoitumismahdollisuuksia alueen asukkaille.

Hankkeen tavoitteena on tuoda taide osaksi Itä-Helsingissä tapahtuvaa sosiaalista kehitystyötä yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Tapahtumissa yhdistyy monikulttuurisuus ja yhteisötaide. Kokonaisuus muodostuu elämystyöpajoista sekä osallistavista esityksistä ja konserteista. Sisältöä suunnitellaan yhdessä alueen asukkaiden kanssa ja toteutetaan mm. musiikin, teatterin, uuden sirkuksen ja nukketeatterin keinoja käyttäen.

Toiminta käynnistyi helmikuussa 2016 ja hanke jatkuu vuoteen 2018 saakka. Hankkeen tapahtumista kerrotaan Facebook-sivulla.

Lisätietoja:
Museolehtori Heini Räsänen, 040 1922 302, heini.r(at)teatterimuseo.fi

 

KEVÄÄN 2016 OHJELMASSA:

Helmikuu:
– Toiminta käynnistyi Myllypuron vanhustenkeskuksessa, jossa asukkaille järjestettiin musiikkia ja nukketeatteria sisältäviä osallistavia elämys- ja muistelutuokioita.
– Virkeyttä vauvaperheille tapahtuma Kontulassa, jossa musiikin ja nukketeatterin maailmaan pääsi tutustumaan lähes sata vauvaperhettä.

Maaliskuu ja huhtikuu:
– Musiikkityöpajoja monikulttuurisen lastenorkesteri Tempon lapsille Jakomäen ja Vesalan ala-asteilla
– Musiikillisia varjoteatterityöpajoja Vuorannan vastaanottokeskuksessa Irakin ja Syyrian sota-alueilta tänne saapuneille 2–13-vuotiaille lapsille.
Projekti huipentuu lauantaina 9.4. Ruoholahden konservatoriossa (Ruoholahdentori 6) järjestettävään monikulttuuriseen varjoteatterikonserttiin Yhteinen Maailma, jossa esiintyvät sekä koulujen että vastaanottokeskuksen lapset. Vapaa pääsy!

Toukokuu:
Toukokuussa Kohtaamisia -hanke tulee näkymään keväisissa aluetapahtumissa ja kyläjuhlissa eri puolilla Itä-Helsinkiä. Tapahtumissa on luvassa mm. työpajoja, musiikkiesityksiä ja yllätyksiä!
la 21.5. Idän Kyläjuhla, Stoa (Turunlinnantie 1), Vapaa pääsy!
pe 27.5. klo 9.30–14 Skidirock – lasten ja perheiden kulttuuritapahtuma Kurkimäessä (Leikkipuisto Kurkimäen piha-alueella, Karpalokuja 7), Vapaa pääsy!
su 19.5. klo 10–14 Ihana Kivikko – lasten ja perheiden kulttuuritapahtuma Kivikossa (Leikkipuisto Kipinäpuiston piha-alueella, Kivikonkaari 31), Vapaa pääsy!
su 12.6. klo 13–18 Helsinki-päivä, Itäisen Helsingin Helsinki-päivä-festivaali Kontulassa (Kontulan ostoskeskuksen piha-alue), Vapaa pääsy!

Kesän ja syksyn tapahtumat päivitetään myöhemmin.

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki