ESITTÄMISEN TYÖPAJAT

Esittämisen työpajat keskittyvät nimensä mukaisesti esittämiseen. Teatteriseikkailu on teatterin peruspaketti, ja pysynyt koululaisryhmien suosikkina jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Improvisoinnista ja heittäytymisestä kiinnostuneet voivat valita Riisi kyykyssä -pajan, jossa ei oteta mitään turhan vakavasti. Pienimmille tarjolla on Satupolkuja. Lue lisää näistä ja muista esittämisen työpajoista tältä sivulta!

TYÖPAJAVARAUKSEN voit tehdä numerosta 040 1922 300 (ti−pe 9−18) tai sähköpostitse osoitteesta aula@teatterimuseo.fi.

VARAUKSET JA PERUUTUKSET on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhäisemmistä peruutuksista veloitetaan 50% työpajakäynnin hinnasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat. _________________________________________________________________________________________

TEATTERISEIKKAILU
6-vuotiaista aikuisiin

Teatteriseikkailu on teatterin peruspaketti. Seikkailun aikana opitaan perusasiat teatteriesityksen tekemisestä, saadaan ideoita ja inspiraatiota ja loppuhuipennuksena valmistetaan oma pienoisesitys Arkadia-teatterin näyttämölle. Osallistujat pääsevät kokemaan teatterin taian kokonaisvaltaisesti aina teatterivaloista ja äänistä lähtien. Museon näyttelyistä virinnyttä voimaa, lumoa ja ajatuksia käytetään materiaalina esityksiin. Käynti teatterin pukuhuoneessa auttaa eläytymisessä ja kruunaa roolihahmojen olemuksen. Pidemmissä teatteriseikkailuissa käytetään enemmän teatteriharjoitteita ja osallistavan teatterin keinoja.

Sopii yli 6-vuotiaille, ei yläikärajaa! Ryhmän maksimikoko 15 henkilöä. Myös venäjäksi, also in russian!

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

HERÄTYS − NUKKETEATTERIPAJA
Yli 3-vuotiaille

Teatterinuken kanssa voi toteuttaa kaikenlaisia mahdollisia ja mahdottomia maailmoja. Mihin maailmaan nukke johdattaa? Löytyykö tarina unelmien puutarhasta vai pahimpien painajaisten onkaloista?

Herätys-työpajassa osallistujat valitsevat nuken, kehittelevät sille hahmon ja tarinan sekä tekevät yhdessä nukeilla pienet esitykset Teatterin ullakolla. Pajassa harjoitellaan miten nukkeja pidetään, miten niitä liikutellaan ja miten ne voisivat ilmentää tunnetiloja. Yhdessä suunnitellut tarinat esitetään pienryhmissä muille. Samalla opitaan perusasioita nukeista, nukettamisesta ja nukketeatterista.

Sopii yli 3-vuotiaille. Ryhmään mahtuu enintään 15 henkilöä. Kesto n. 1 tunti.

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

SATUPOLUT
1−5-vuotiaille

Päiväkoti-ikäisille suunnatuilla Satupoluilla seikkaillaan tarinoiden maailmassa ja raotetaan ovea myös teatterin tekemiseen. Satuun tutustutaan äänten, liikkeiden, erilaisten hahmojen ja mielikuvaharjoitusten kautta. Satupolut mutkittelevat kolmen eri tarinan maisemissa. Vaihtoehtoisia reittejä ovat Ruma ankanpoikanen (3−5-vuotiaille) ja Minne lohikäärmeen häntä on kadonnut? (3−5-vuotiaille) ja Lentävä peitto (1−5-vuotiaille).

H.C. Andersenin tarina Rumasta ankanpoikasesta on vanhastaan tuttu. Satupolku lainaa teemoja Andersenilta, mutta ei seuraa satua alusta loppuun. Pajan alkajaisiksi luetaan Ankanpoikasen kutsukirje: Lapset on kutsuttu Ankkalammelle! Matka alkaa lintuhissillä ja jatkuu muun muassa lentokoulun kautta Ankkalammen palatsiin uimaan!

Minne lohikäärmeen häntä on kadonnut? -pajassa etsitään kiltin lohikäärme Katlan kadonnutta hännänpäätä. Häntä on kateissa eikä Katla voi mennä päiväunille ennen kuin se löytyy. Hännän etsintä vie lapset mielikuvamatkalle teatterin satujen maailmaan. Matka päättyy Teatterin ullakolle, jossa lasten oma nukketeatteri esiintyy.

Lentävä peitto -satupolulla suuri peittopuhallin lähettää lentävän peiton ja sen mukana matkustavat lapset seikkailuihin erilaisiin maailmoihin. Matkan varrella pysähdytään mm. Backstage-näyttelyn valo- ja äänilaboratoriossa ja sinistudiossa. Teatteriesitystä tässä pajassa ei tehdä, mutta satujen ja seikkailun lomassa kokeillaan roolivaatteita ja teatterinukkeja. Lentävä peitto -Satupolulle voivat osallistua niin taaperot kuin eskari-ikäisetkin, jokainen omien valmiuksiensa mukaan!

Satupolun teema valitaan työpajavarauksen yhteydessä. Ryhmään mahtuu enintään 15 lasta. Kesto n. 1 tunti. Hinta 80 € (la−su 160).

_________________________________________________________________________________________

RIISI KYYKYSSÄ

Heitä aivot narikkaan! Riisi kyykyssä -työpajassa heittäydytään hetkeen improvisaatioteatterin keinojen avulla. Turha jännittäminen unohtuu, kun hauskoja harjoitteita tehdään impulssimaisesti yhdessä ja myöntyminen toisten ehdotuksille on toiminnan lähtökohtana. Työpaja lisää ryhmän jäsenten keskinäistä luottamusta ja edistää näin myös ryhmähenkeä.

Sopii alakoululaisille, yläkoululaisille, lukiolaisille ja aikuisille. Työpajaan mahtuu kerralla 20 henkilöä.

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

SAMMON RYÖSTÖ
5.−6.-luokkalaisille

Työpaja esittelee Kalevalan tapahtumia sekä sisältöä toiminnallisesti ja tarjoaa oppilaille mahdollisuuden tutustua kansalliseepokseemme uudella tavalla. Työpajassa keskitytään Sammon tarinaan. Sitä käsitellään draamamenetelmien avulla, jolloin osallistujat saavat aiheesta kokemuksellista tietoa. Työpajassa eläydytään kalevalaisten maailmaan takomalla ihmekone Sampo ja seuraamalla sen hurjaa matkaa Louhen, Väinämöisen ja kumppaneiden käsissä. Tilaa ja tunnelmaa luodaan myös äänellä ja musiikilla.

Kesto 1,5 tuntia, max. 30 hlöä, hinta 140 euroa.    

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki