OPASTUKSET

Jos kaipaat tietopainotteisempaa tutustumista Teatterimuseoon, valitse opastus. Myös opastuksissa kokeillaan kokeilupisteitä ja tehdään jotain itsekin! Kerro kerro kulissi on lapsille suunnattu kiertokäynti. Yli 13-vuotiaiden Historiakävely keskittyy ja syventyy valittuun teemaan. Teatteripeli täydentää työpajakäyntiä silloin, kun kaikki eivät mahdu pajaan kerralla.

TYÖPAJAVARAUKSEN voit tehdä numerosta 040 1922 300 (ti−pe 9−18) tai sähköpostitse osoitteesta aula@teatterimuseo.fi.

VARAUKSET JA PERUUTUKSET on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhäisemmistä peruutuksista veloitetaan 50% työpajakäynnin hinnasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

KERRO KERRO KULISSI
6-vuotiaista aikuisiin

Kerro kerro kulissi on erityisesti lapsille suunnattu kiertokäynti, jossa näyttelyihin tutustumisen ohessa tutustutaan teatterin ammatteihin. Mitä pukusuunnittelija tekee? Entä lavastaja? Mitä esittäminen oikeastaan on? Mistä saa valoa? Kerro kerro kulissi -työpaja näyttää tietä ja vie kulissien taakse ja näyttämöllekin.

Opastuksen kulku: Pajassa kierretään Backstage-näyttelyssä ja kokeillaan sen kokeilupisteistä. Lopuksi voidaan tehdä pienet hahmot tai ryhmän toiveesta esitys näyttämöllä. Käytössä käyttökokoelmien teatteripuvut, valot ja äänet. Pidemmän pajan aikana syvennytään lisää erilaisiin teatteriharjoitteisiin.

Kenelle: Paja on suunnattu erityisesti yli 6-vuotiaille, mutta se sopii erinomaisesti myös aikuisille! Ryhmäkoko enintään 15 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

HISTORIAKÄVELY / YLEISOPASTUS
13-vuotiaista aikuisiin

Yleisopastuksissa tutustutaan näyttelyihin ja kokeillaan joitakin näyttelyiden kokeilupisteistä. Opastuksen voi varata myös johonkin parhaillaan nähtävään vaihtuvaan näyttelyyn tai se voidaan räätälöidä toiminnallisemmaksi esimerkiksi ryhmille, jotka haluavat saada yleiskäsityksen Teatterimuseosta ja kokeilla samassa yhteydessä vaikkapa jotain pientä teatteriharjoitusta.

Historiakävelyt keskittyvät tarkemmin johonkin teatterin eri osa-alueiseen tai teemaan: teatterihistoriaan, näyttelijäntyöhön, lavastukseen, pukusuunnitteluun, valosuunnitteluun, musiikkiteatteriin tai mihin vain, mikä ryhmää kiinnostaa. Kävelyn sisältö voidaan muokata eri-ikäisille. Myös Historiakävelyn ohjelmaan kuuluu tutustuminen Arkadia-teatterin näyttämöön ja pukuhuoneeseen, joka on käsinkosketeltavaa teatterihistoriaa. Historiakävelyn painotustoiveesta kerrotaan varauksen yhteydessä.

Kenelle: 13-vuotiaista aikuisiin. Ryhmäkoko enintään 20 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi, englanti

 

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

HISTORIAA JA HELMIÄ
Yli 15-vuotiaille

Historiaa ja helmiä on teatterihistoriaa ja tiedonhakua yhdistelevä toiminnallinen työpaja, joka soveltuu kaikille tiedonjanoisille lukiolaisista eläkeläisiin. Aluksi tutustutaan Teatterimuseon näyttelyihin, joiden avulla sukelletaan suomalaiseen teatterihistoriaan.

Näyttelykierroksen jälkeen siirrytään Teatterimuseon arkistoon, jossa tutustutaan kokoelmiin ja tiedonhakuun ryhmätehtävien avulla. Etsimisen, löytämisen ja oppimisen iloa − unohtamatta arkiston helmiä!

Sopii yli 15-vuotiaille. Ryhmään mahtuu enintään 15 henkilöä. Kesto n. 2 h. Paja on saatavissa ainoastaan tiistaista perjantaihin.

Hinnat  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
2 h 150 € 130 €

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki