VISUAALISEN SUUNNITTELUN TYÖPAJAT

Jos sinua ja ryhmääsi kiinnostaa teatterin visuaalinen suunnittelu − pukusuunnittelu tai lavastus − olet oikealla sivulla! Koreillaanko-työpajassa tutustutaan pukusuunnitteluun ja Rakennuspuita kertoo lavastamisesta. Molemmat pajat soveltuvat niin kouluikäisille kuin aikuisillekin.

TYÖPAJAVARAUKSEN voit tehdä numerosta 040 1922 300 (ti−pe 9−18) tai sähköpostitse osoitteesta aula@teatterimuseo.fi.

VARAUKSET JA PERUUTUKSET on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhäisemmistä peruutuksista veloitetaan 50% työpajakäynnin hinnasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat. _________________________________________________________________________________________

KOREILLAANKO − TEATTERIPUKUTYÖPAJA
10-vuotiaista aikuisiin

Työpajassa tutustutaan teatteripukuihin, pukusuunnitteluun ja valmistusmateriaaleihin. Pajassa kokeillaan miten erilaiset vaatteet ja niiden materiaalit, paino ja tekstuuri vaikuttavat siihen miltä puku tuntuu ja mitä se viestii muille, sekä suunnitellaan ja toteutetaan pukuja pienryhmissä.

Pajan aluksi tutkitaan, miten teatteripuvut ja niiden suunnittelu ovat ajan kuluessa muuttuneet. Museon aarteita ovat mm. ensimmäisen suomalaisen tähtinäyttelijän Ida Aalbergin (1857−1915) Elinan surma -näytelmän Kirstin roolipuku vuodelta 1892 tai Maria Stuart -näytelmän tyyppipuvut 1890-luvulta. Nykyajan roolivaatteiden äärellä tutustutaan materiaalikokeiluihin. Voiko paperista, pullonkorkeista, siivilöistä tai vaikka mopeista tehdä asun?

Kun ensin on tutustuttu näyttelyiden pukuihin ja saatu tietoa ja ideoita, päästään itse tekemään paperipuku. Osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin, jotka saavat suunnitella ja toteuttaa puvun yhden ryhmäläisen ylle. Puvun lähtökohta voi olla epookki, materiaali tai näytelmäteksti. Puvut ja suunnitteluryhmät kuvataan sinitaustalla puvulle sopivassa tai sille vastakkaisessa ympäristössä.

Sopii yli 10-vuotiaille, ryhmäkoko enintään 15 hlöä.

Hinnat:  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

RAKENNUSPUITA − LAVASTUSTYÖPAJA
6-vuotiaista aikuisiin

Teatterimuseon pysyvän näyttelyn pienoismallien avulla tutustutaan lavastamiseen ja lavastuksen merkitykseen. Mikä lavastuksessa on olennaista, mitä eri asiat näyttämöllä voivat tarkoittaa ja mitä tila merkitsee ihmiselle? Pajan osallistujat jaetaan pienryhmiin, jotka erilaisten tehtävänantojen (esim. juoni, teema, avainsana tai tunnelma) avulla tekevät omat pienoislavastuksensa. Lopuksi lavastusmalli valokuvataan, kuva siirretään sinistudioon ja ryhmä kuvataan omassa pienoismallilavastuksessaan.

Sopii yli 6-vuotiaille, ryhmäkoko enintään 15 hlöä.

Hinnat:  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.    

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki