VISUAALISEN SUUNNITTELUN TYÖPAJAT

Jos sinua ja ryhmääsi kiinnostaa teatterin visuaalinen suunnittelu − pukusuunnittelu tai lavastus − olet oikealla sivulla! Koreillaanko-työpajassa tutustutaan pukusuunnitteluun ja Rakennuspuita kertoo lavastamisesta. Molemmat pajat soveltuvat niin kouluikäisille kuin aikuisillekin.

TYÖPAJAVARAUKSEN voit tehdä numerosta 040 1922 300 (ti−pe 9−18) tai sähköpostitse osoitteesta aula@teatterimuseo.fi.

VARAUKSET JA PERUUTUKSET on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhäisemmistä peruutuksista veloitetaan 50% työpajakäynnin hinnasta. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat. _________________________________________________________________________________________

KOREILLAANKO − TEATTERIPUKUTYÖPAJA
10-vuotiaista aikuisiin

Työpajassa tutustutaan teatteripukuihin, pukusuunnitteluun ja valmistusmateriaaleihin. Miten teatteripuvut ja niiden suunnittelu ovat ajan kuluessa muuttuneet? Pajassa kokeillaan miten erilaiset vaatteet ja niiden materiaalit, paino ja tekstuuri vaikuttavat siihen miltä puku tuntuu ja mitä se viestii muille, sekä suunnitellaan ja toteutetaan pukuja pienryhmissä. Nykyajan roolivaatteiden äärellä tutustutaan materiaalikokeiluihin. Voiko paperista, pullonkorkeista, siivilöistä tai vaikka mopeista tehdä puvun?

Työpajan kulku: Aluksi tutustutaan näyttelyn pukuihin, minkä jälkeen seuraa toiminnallinen jakso. Osallistujat jaetaan pienempiin ryhmiin, jotka saavat suunnitella ja toteuttaa puvun ryhmän yhden jäsenen ylle. Puvun rakentamisessa materiaalina käytetään sanomalehteä ja muita kierrätysmateriaaleja, teippiä ja nitojaa. Lähtökohtana toimivat ohjaajan antamat eri näytelmiin pohjautuvat mind-mapit, joita tutkimalla ryhmät suunnittelevat puvut. Puvut ja suunnitteluryhmät esitellään vihertaustalla puvulle sopivassa tai sille vastakkaisessa ympäristössä tai jossakin ryhmän haluamassa muussa museon tilassa.

Kenelle: Sopii 10-vuotiasta aikuisiin. Ryhmäkoko enintään 15 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi

Hinnat:  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

_________________________________________________________________________________________

RAKENNUSPUITA − LAVASTUSTYÖPAJA
6-vuotiaista aikuisiin

Teatterimuseon pysyvän näyttelyn pienoismallien kautta tutustutaan lavastamiseen ja lavastuksen merkitykseen. Mikä lavastuksessa on olennaista, mitä eri asiat näyttämöllä voivat tarkoittaa ja mitä tila merkitsee ihmiselle?

Työpajan kulku: Pajan osallistujat jaetaan pienryhmiin, jotka suunnittelevat ja toteuttavat lavastuskärryihin omat pienoislavastuksensa. Lavastuskärryissä on erilaisia materiaaleja, joita saa käyttää. Lähtökohtana toimivat ohjaajan antamat, eri näytelmiin pohjautuvat mind-mapit, joita tutkimalla eri ryhmät suunnittelevat lavastuksen. Lopuksi lavastusmalli valokuvataan, kuva siirretään viherstudioon ja ryhmä kuvataan omassa pienoismallilavastuksessaan.

Kenelle: Sopii yli 6-vuotiaille. Ryhmäkoko enintään 15 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi

Hinnat:  
Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 100 € 80 €
1,5 h 120 € 100 €
2 h 140 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.    

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki