lapset näyttämölla

YHDESSÄ TEHDEN JA KOKEILLEN

Teatterimuseo on poikkeuksellinen, yllätyksellinen ja kokeiluun rohkaiseva oppimis- ja toimintaympäristö. Museon pysyvät näyttelyt Backstage lukuisine kokeilupisteineen, Teatterin ullakko sekä Arkadia-teatteri näyttämöineen ja pukuhuoneineen on suunniteltu niin, että kävijät voivat itse testata taitojaan teatterin eri osa-alueilla. Myös vaihtuviin näyttelyihin pyritään sisällyttämään kokeilupisteitä, jotka rikastuttavat niistä saatavia kokemuksia tai työpajatila, joka voi koostua pienoisnäyttämöstä ja katsomosta tai jossa voi vaikkapa tuunata teatterinuken.

Museon teatterikasvatus käyttää hyväkseen näyttelyiden suomia mahdollisuuksia. Työpajoissa ja kiertokäynneillä painotetaan kävijöiden omaa tekemistä. Niissä halutaan antaa avaimia esittävien taiteiden ja teatterin ilmaisutapojen ymmärtämiseksi. Työpajoja ja opetusta järjestetään kaiken ikäisille.

Ryhmät voivat varata itselleen ohjatun työpaja- tai kiertokäynnin. Niiden sisällössä ja tehtävissä otetaan huomioon eri-ikäisten tiedot, taidot, henkiset valmiudet ja kuhunkin ikäkauteen liittyvät kiinnostuksen kohteet. Työpajoissa lapsilla ja aikuisilla on mahdollisuus “ottaa leikki vakavasti” ja oppia leikin avulla. Oivallukset jotka syntyvät sen kautta, että on itse tehnyt asian jäävät hyvin muistiin ja usein aluksi vierailta tai oudoiltakin tuntuneet asiat ja tunteet muuttuvat tutummiksi ja ymmärrettävimmiksi. Teatterin välityksellä saattaa avautua myös uudenlaisia näkökulmia tarkastella maailmaa.

Työpajojen sisältöjen esittelyt, niiden kestot, hinnat sekä suositeltavat ryhmäkoot löytyvät työpajat ja opastukset -osiosta.

OHJATTUJEN RYHMÄKÄYNTIEN VARAUKSET numerosta 040 1922 300 (ti−pe klo 9−18) tai sähköpostitse aula[at]teatterimuseo.fi.

Työpajojen hinnat löytyvät työpajakohtaisista esittelyistä. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat. VARAUKSET JA PERUUTUKSET on tehtävä viimeistään viikkoa ennen käyntiä. Myöhäisemmistä peruutuksista veloitetaan 50% työpajakäynnin hinnasta.

LISÄTIETOJA teatterikasvatuksesta antavat museolehtori Heini Räsänen, puh. 040 1922 302, heini.r[at]teatterimuseo.fi ja teatteripedagogi Milla Kortemaa, puh. 040 1922 305, milla.kortemaa[at]teatterimuseo.fi

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki