kuvapalvelu1

KUVAPALVELU

Teatterimuseon arkistolla on laajat kotimaiseen teatteriin liittyvät kuvakokoelmat. Valokuvia löytyy sekä esityksistä (ns. esityskuvat) että henkilöistä (ns. rooli- ja henkilökuvat). Monet henkilöarkistot sisältävät myös runsaasti valokuvia, esimerkiksi tanssijoiden arkistoissa on erittäin hyviä tanssikuvia.

Teatterimuseon arkiston valokuvat ovat kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Kuvapalvelu toimii siten, että asiakas sopii etukäteen käyntiajankohdasta ja tulee museon tutkijasaliin tutustumaan valokuvakokoelmiin.

Valokuvista voi tilata digitaalisia kuvakopioita sopimuksen mukaan, alkuperäiset valokuvat tai negatiivit eivät ole lainattavissa. Toimitusaika on yleensä seitsemän päivää. Kuvien käyttäjä luovuttaa Teatterimuseon kirjastoon yhden kappaleen tuotetta, jossa on käytetty arkiston valokuvia.

KÄYTTÖOIKEUS

Teatterimuseo ei automaattisesti omista käyttöoikeutta kaikkiin kokoelmissa oleviin kuviin. Ajallisesti uudemmassa materiaalissa tekijänoikeudet ovat useimmiten kuvaajalla, joten hänellä on myös oikeus määrätä kuvan käytöstä. Tämän vuoksi käyttöoikeutta tarkastellaan tilauksen yhteydessä aina kuvakohtaisesti.

Valokuvien käyttöoikeus on kertakäyttöinen ja kuvakohtainen. Saman kuvan uusintakäytön hinta on 50% edullisempi kuin kuvan alkuperäinen käyttömaksu. Kuvien käyttömaksu ei-kaupallisessa julkaisussa on 50 % pienempi kuin hinnastossa (ks. Hinnasto) ilmoitetut hinnat. Suurien kuvamäärien tilauksista on mahdollisuus saada paljousalennusta.

TEKIJÄNOIKEUS

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeus- ja intimiteettisuojan kunnioittamisesta (ks. Tekijänoikeuslaki). Kuvien julkaisemisen yhteydessä on mainittava Teatterimuseon arkisto ja valokuvaajan nimi. Sellaisten kuvien osalta, joihin museolla ei ole oikeuksia, peritään välitysmaksuna 17 €/kuva. Välitysmaksua vastaan Teatterimuseo sopii valokuvaajan kanssa kuvan tai kuvakopion teettämisestä, ja toimittaa sen tilaajalle. Tekijänoikeusmaksuista tilaaja sopii itse valokuvaajan kanssa.

KUVIEN PALAUTUS

Cd-levyllä tai vastaavalla toimitetut kuvat on palautettava käytön jälkeen. Palautuksen yhteydessä on ilmoitettava jokaisen kuvan käyttömuoto. Sähköpostilla toimitetut kuvatiedostot on hävitettävä käytön jälkeen, samoin kaikki muut kuvista mahdollisesti syntyneet tiedostot.

Palautusosoite: Teatterimuseon arkisto, Tallberginkatu 1  / 73, 00180 Helsinki

Hinnasto, käyttömaksut

YHTEYSTIEDOT JA AUKIOLOAJAT

ILMOITATHAN KÄYNNISTÄSI ETUKÄTEEN JOKO PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTITSE!

Puh. 040 1922 309
tietopalvelu[at]teatterimuseo.fi

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki