tutkijasalissa tutkijasali av-huone
     

TIETOPALVELU

Teatterintekijät, tutkijat sekä muut esittävistä taiteista kiinnostuneet voivat tutustua Teatterimuseon arkisto- ja esinekokoelmamateriaaliin ja käsikirjastoon tutkijasalissa. Äänitteiden kuuntelua ja kuvanauhoitteiden katselua varten on järjestetty studio. Käyntiajankohdasta sovitaan etukäteen.

Kävijät voivat itse käyttää tutkijasalin hakemistoja, mutta tarvittaessa niiden käytössä opastetaan.

Kokoelmissa olevista valokuvista voi teettää kopioita sopimuksen mukaisesti (ks. Kuvapalvelu). Osa esinekokoelmista on sijoitettu erilliseen varastotilaan. Ne on luetteloitu ja valokuvattu ja niitä voi tarvittaessa tilata katsottavaksi museoon.

Teatterimuseon tietopalvelu vastaa kokoelmia ja teatteria koskeviin kysymyksiin. Laajemmat selvitystyöt tehdään maksullisena palveluna 30 €/tunti.

Teatterimuseon tieto-ja kuvapalvelun hinnasto.

Hyvä tietää!

Teatterimuseon lehtileikekokoelma alkaa näytäntökaudesta 1923−24 ja päättyy näytäntökauteen 2009−2010. Teatterikritiikkejä hakevan pitää tietää esityspaikka ja näytäntökausi. Pelkästään näytelmän nimellä arvosteluja ei löydy. Esityspaikan ja ensi-iltapäivän saa selville Ilona-esitystietokannasta.

ILONA − TEATTEREIDEN ESITYSTIETOKANTA

Ilona on yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskuksen kanssa toteutettu suomalaisen teatterin tietokanta, josta voi hakea tietoa muun muassa tietystä näytelmästä, sen eri esityksistä Suomessa ja produktion tekijöistä.

IDA − TEATTERIMUSEON KOKOELMATIETOKANTA

Kokonaisuudessaan Ida-tietokanta on käytettävissä vain Teatterimuseossa. Hakuja voi tehdä esine-, arkisto-, kuvanauha-, äänite-, valokuva- ja kirjastokantoihin. Selainpohjaisessa tietokannassa tekstiin liittyy digitaalista kuvaa ja tulevaisuudessa myös ääntä ja liikkuvaa kuvaa.

Ilona- ja Ida-tietokannat muodostavat merkittävimmän suomalaista teatteria koskevan tietopankin. Teatterimuseon arkistossa säilytettävien yksityisarkistojen tiedot ovat haettavissa myös Kansallisarkiston ylläpitämän Valtakunnallisen yksityisarkistorekisterin sivuilta.

YHTEYSTIEDOT JA AUKIOLOAJAT

KÄYNTIOSOITEKaapelitehdas, E-rappu, kolmas kerros

POSTIOSOITE
Tallberginkatu 1/73, 00180 Helsinki

AUKIOLOAJAT
Ti−to 9.30−15, pe 9.30−14, ma suljettu
Heinäkuussa suljettu

POIKKEUKSET AUKIOLOAIKOIHIN
Tutkijasali ja tietopalvelu ovat avoinna juhannuksen aatonaattona 22.6. klo 9.30−13.

ILMOITATHAN KÄYNNISTÄSI ETUKÄTEEN JOKO PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTITSE!

Puhelin 040 1922 309
tietopalvelu[at]teatterimuseo.fi

Teatterimuseo

Avoinna ti, to−su klo 11−18, ke klo 11−20
Tarkista poikkeusaikataulut täältä!
Liput 5/8 €, näyttelyinfo: 040 1922 300
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki