Teatterimuseo

Aikuinen+

Teatterimuseon palvelut varttuneille kävijöille

Aikuinen+ kokoaa teatterimuseon varttuneemmalle aikuisyleisölle kohdistetun ohjelman – työpajat, opastukset ja muut palvelut – yhden otsikon alle. Tarkoituksena on keskittyä tarjoamaan elämyksiä, iloa ja oivalluksia kulttuuripalvelujen parissa tälle joukolle kulttuurin ystäviä pääkaupunkiseudulla ja myös valtakunnallisesti.

Työpajojen ja opastusten varaukset ja tarkemmat tiedustelut: puh. 040 1922 320 (ti ja pe klo 10–12, ke klo 14–16, muina aikoina vastaaja) tai varaukset @ teatterimuseo.fi
 

Työpajat

Lumikuningatar

Työpaja aikuisille ja lapsille, soveltuu esimerkiksi isovanhemmille ja lapsenlapsille!
Peikon peilin särkyi pirstaleiksi. Yksi sirpale osui Lumikuningattaren sydämeen ja jäädytti sen. Samalla jäätyi koko maailma ja ihmiset itkivät jäisiä kyyneleitä. Tarvitaan pieniä ja suuria sykkiviä sydämiä, käsien ja halausten lämpöä sulattamaan jää. Lähtekää yhdessä jännittävälle matkalle kohti Lumikuningattaren valtakuntaa!

Lumikuningatar-työpajan voi varata omalle ryhmälleen. Hinta 150 €.
 

Kulissi pystyssä -työpaja

Teatterimuseon pysyvän näyttelyn kautta tutustutaan lavastamiseen ja sen historiaan. Työpajassa pohditaan, mitä lavastus kertoo esityksen tyylilajista, ajankohdasta sekä tapahtumapaikasta ja mitä eri asiat näyttämöllä tarkoittavat. Osallistujat jakaantuvat pienryhmiin ja luovat tehtävänannon perusteella omat pienoismallilavastuksensa. Lopuksi malli valokuvataan, kuva siirretään sinistudioon ja ryhmä kuvataan omassa pienoismallilavastuksessaan.

Kesto: 1,5 h. Hinta 150 €. Ryhmäkoko enintään 15 hlöä. Hintaan sisältyy muistitikku, jossa tallenne ryhmästä sinistudiossa. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.
 

Opastukset

Historiakävely

Historiakävelyt painottuvat kävijöiden mielenkiinnon mukaan teatterin eri osa-alueisiin: teatterihistoriaan, näyttelijäntyöhön, lavastukseen, pukusuunnitteluun, valosuunnitteluun jne. Historiakävelyn ohjelmaan kuuluu tutustuminen Arkadia-teatterin näyttämöön ja pukuhuoneeseen, joka on käsin kosketeltavaa teatterihistoriaa. Historiakävelyn painotustoiveesta kerrotaan varauksen yhteydessä.

Kesto 1,5 / 2 h. Hinnat 170 / 190 €. Ryhmän koko enintään 20 henkilöä. (Näyttelyssä voi vierailla useampi ryhmä samanaikaisesti.) Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.
 

Etkot Teatterimuseossa − Historiakävely herkuilla

Oletko tulossa teatterivierailulle pääkaupunkiseudulle? Ennen esitystä voisit tutustua Teatterimuseon näyttelyihin. Varaa Historiakävely haluamallasi painotuksella. Etkojen yhteyteen voit tilata leivoskahvit.

Kesto 1,5 / 2 h. Hinnat 170 / 190 €. Ryhmän koko enintään 20 henkilöä. (Näyttelyssä voi vierailla useampi ryhmä samanaikaisesti.) Kysy tarjoilun hinnat varauksen yhteydessä. Tarjoilut toimittaa ravintola Hima & Sali. Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.

 

Muut palvelut


Melkein sukua näyttelijälle

HUOM. Teatterimuseon kokoelmien ja tutkijasalin muuton takia kokoelmapalvelut on suljettu kesän 2018 ajaksi. Melkein sukua näyttelijälle -palvelua ei ole saatavilla muuton aikana. Palvelu tulee ohjelmistoon jälleen syksyllä 2018.

Onko sukututkimuksessasi tullut vastaan mielenkiintoinen tieto siitä, että olet mahdollisesta sukua näyttelijälle tai muulle teatterialan henkilölle? Haluatko selvittää asiaa? Teatterimuseon arkiston tutkijapalvelu tarjoaa sukututkijoille henkilökohtaista palvelua, jonka avulla pääsee alkuun teatterin ja teatterihistorian tutkimuksessa. Huomioithan, että Teatterimuseossa kerätään vain ammattiteattereiden aineistoa. Lisätiedot täältä.

Hinta 40 € lisäksi mahdolliset kuvankäyttömaksut tapauskohtaisesti. Jos alkuselvityksen mukaan haettua tietoa ei löydy ja tutkimus päättyy siihen, maksua ei peritä. Tiedustelut Teatterimuseon tietopalvelu: 040 1922 309 / tietopalvelu @ teatterimuseo.fi


Juhlapalvelut

Museon tilat soveltuvat erinomaisesti myös uudenlaisten juhlien näyttämöksi. Kaapelitehtaan rosoisessa ympäristössä on jännittävä, teatterintuoksuinen maailma. Voit järjestää meillä esimerkiksi syntymäpäivät tai sukujuhlat. Juhlasi suunnitellaan toiveittesi mukaisesti. Lisätiedot täältä. Tiedustelut ja tarjouspyynnöt: Meri Eerola, etunimi.sukunimi@teatterimuseo.fi, 040 1922 303.

Haku