Teatterimuseo

Arkadia-teatteri

Arkadia-teatterissa pääsee hyppäämään näyttelijän, ohjaajan, puku-, valo- tai äänisuunnittelijan kenkiin. Teatterin pukuhuoneessa voi vaihtaa roolia ja pukeutua unelmien sankariksi, primadonnaksi tai vaikka tiikeriksi. Esiripun avautuessa paikka valokiilassa on vapaa!

Arkadia-teatteri valmistui jo Teatterimuseon ensimmäiseen pysyvään näyttelyyn vuonna 1999. C. L. Engelin Helsinkiin 1820-luvulla suunnitteleman teatterirakennuksen pienikokoinen kaksoisolento muodostui pian kävijöiden suosikiksi. Nyt museon remontin aikana myös Arkadiaa uudistetaan. Näyttämö kuitenkin säilytetään. Uudistettu Arkadia avataan syksyllä 2021.

Teatterimuseon Arkadia-teatterin näyttämöaukon leveys ja korkeus on puolet alkuperäisestä Arkadia-teatterista ja kaaren koristeet sekä esirippu ja kulissit on tehty Engelin luonnosten pohjalta. Myös pukuhuoneeseen, jonne pääsee näyttämön takanurkasta, on haluttu tuoda 1800-luvun teatterin tunnelmaa.

Arkadia-teatterin nimessäkin on historian havinaa. Samannimisessä teatterissa Helsingissä esiintyi ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri, Suomalainen Teatteri 1800-luvun loppuvuosikymmeninä.

 

Haku