Teatterimuseo

Avoin luento tanssielokuvasta

13.01.2023

Mitä tanssielokuva on ja miten tanssielokuvaa tehdään?

Tervetuloa tutustumaan keskiviikkona 25.1.!

Tanssielokuvaan erikoistunut ohjaaja Vilma Tihilä esittelee tanssielokuvaa ja tanssielokuvan tekemisen prosessia luennolla Teatterimuseossa keskiviikkona 25.1. klo 18.00. Tihilä työstää parhaillaan yhdessä koreografi Arttu Peltoniemen kanssa Teatterimuseon residenssissä Kanalinnut-nimistä lyhytelokuvaa, jonka kautta luennolla tutustutaan tanssielokuvan taiteellisen työn vaiheisiin.

Luennolla käydään läpi, miten tanssielokuvaa käsikirjoitetaan, millaisia erityispiirteitä tanssielokuvan tekemiseen liittyy sekä nähdään esimerkkejä erilaisista tanssielokuvista. Pohdimme myös käytännön esimerkkien kautta miten idea muuttuu koreografiaksi ja edelleen elokuvan kuviksi sekä miten elokuvan leikkauksella luodaan koreografiaa.

Avoin yleisöluento tanssielokuvasta
Keskiviikkona 25.1.2023 klo 18
Luennon kesto n. 45 minuuttia, minkä jälkeen on aikaa yleisökeskustelulle.

Vapaa pääsy!

Vilma Tihilä on helsinkiläinen ohjaaja ja elokuvantekijä, joka on työssään erikoistunut tanssielokuvaan. Liikkuvan kuvan ruumiillisuus, editoinnin koreografisuus ja elokuvan poetiikka ovat Tihilän työn pääpiirteet – elokuvissaan hän kurottaa aiheisiin, joihin pääsee käsiksi intuition ja kehollisten kokemusten kautta. Tihilä on valmistunut tanssielokuvan maisteriksi maailman ainoasta tanssielokuvan koulutusohjelmasta London Contemporary Dance Schoolista vuonna 2019. Hänen ohjaamansa tanssielokuvat ovat kiertäneet sekä Suomessa että kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla vuodesta 2016 alkaen.

Haku