Esittävien taiteiden arjen nykydokumentointiprojekti jatkuu!

17.12.2018

Viime keväänä Teatterimuseo keräsi aineistoja pukutyön ammattilaisten työn arjesta Pukupäivä 2018 -projektissa. Muutama hieno kokonaisuus tuolloin saatiinkin ja nyt jatkamme nykydokumentointiprojektia ja laajennamme sitä näyttämösuunnitteluun kokonaisuudessaan.

Oletko näyttämösuunnittelun ammattilainen? Lavastaja, valosuunnittelija, videosuunnittelija? Millaista työsi on, mitä arkeesi kuuluu? Ammattilaisena sinulla on paras ymmärrys siitä, mikä työssäsi on tärkeää tallentaa. Nykydokumentointihankkeeseen osallistumalla kirjoitat oman ammattikuntasi ja taidemuotosi historiaa. Myös pukutyön aineistoja otetaan edelleen vastaan.

Aineisto voi olla valokuvia, videopäiväkirja, haastattelu tai teksti. Dokumentoida voi yhden päivän tai työvaiheen tai vaikka koko prosessin suunnittelusta ensi-iltaan ja sen ohi.

Valmiit dokumentointiaineistot toimitetaan Teatterimuseolle Maailman teatteripäivään (27.3.2019) mennessä. Enemmän hankkeesta voit lukea Nykydokumentointiprojektin sivulta.

Lisätietoja:
Eeva Mustonen, arkistonhoitaja, puh. 040 1922 308, eeva.mustonen @ teatterimuseo.fi
Sanna Brander, amanuenssi (esinekokoelmat), puh. 040 1922 307, sanna.brander @ teatterimuseo.fi