Teatterimuseo

Everybody dance – sinunkin tanssivideosi museoon?

11.11.2019

Rakastatko tanssimista? Haluatko jakaa rakkautesi näyttelyymme? Oli lajisi sitten salsa, tango, tanhu tai hiphop, sille on paikka Teatterimuseoon tulevassa sosiaalisen tanssin näyttelyssä! Lähetä video tanssistasi meille ja ehkä löydät itsesi ja ystäväsi tanssimasta vuonna 2021 avautuvassa näyttelyssämme.

Teatterimuseo kokoaa aineistoa Everybody dance -näyttelyyn, joka toteutetaan yhdessä ruotsalaisen Scenkonstmuseetin ja norjalaisen perinnemusiikin ja -tanssin keskuksen kanssa. Näyttelyssä käsitellään tanssia sosiaalisen kanssakäymisen ja yhdessäolon muotona, joka kuuluu ihan jokaiselle. Kilpatanssi ja koreografioitu esittävä tanssi jäävät tällä kertaa aiheen ulkopuolelle.

Keräämme nyt näyttelyyn yleisön omia tanssivideoita eri puolilta Suomea. Voit kuvata videosi tanssilattialla, sukujuhlissa tai vaikka metsässä, ajalla ja paikalla ei ole väliä. Haluamme nähdä sinut ja ystäväsi tanssimassa ja nauttimassa tanssin riemusta!

Osa lähetetyistä videoista valitaan mukaan näyttelyyn. Keräyksessä saatuja videoita voidaan valita myös tallennettavaksi Teatterimuseon arkistoon. Näyttelyyn valitut videot tulevat osaksi näyttelyä, joka kiertää vuorollaan Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Näyttely avataan Scenkonstmuseetissa Tukholmassa keväällä. Teatterimuseossa näyttely avataan alkuvuodesta 2021 ja Norjaan Trondheimiin näyttely siirtyy vuoden 2021 syksyllä.
 

OHJEITA:

- Mitä kuvataan
Toivomme näyttelyyn videoita tanssista, jossa ihmiset tanssivat yhdessä toistensa seurasta ja tanssista nauttien. Emme kerää videoita kilpatanssista, tanssiesityksistä tai muusta koreografioidusta tanssista.

- Videon pituus ja laatu
Haemme ensisijaisesti n. 1 minuutin pituisia videoita, enimmäispituus 3 minuuttia. Videon voi kuvata vaikka kännykän kameralla. Pidä huolta riittävästä valaistuksesta, jotta videosta näkee mitä siinä tapahtuu.

- Varmista luvat jokaiselta videolla näkyvältä
Kuvaa vain ihmisiä, jotka tunnet ja kysy heiltä lupa videon kuvaamiseen ja tähän keruuseen osallistumiseen. Varmista lupa näyttelykäytön lisäksi myös arkistointiin ja myöhempään tutkimus-, opetus- ja näyttelykäyttöön. Liitä mukaan videolla näkyvien henkilöiden nimet ja tieto, saako heidän nimensä mainita mahdollisen käytön yhteydessä.

- Kuka, missä, milloin, miten?
Kirjoita kuka videon on kuvannut, videon kuvausaika ja -paikka. Kerro tanssista hiukan, missä tilaisuudessa tanssitaan, miksi ja mitä tansseja. Jos käytät musiikkia, nimeä kappale ja tekijä.

- Lähetä videosi sähköpostitse
Jos videosi on sen kokoinen, että sen voi liittää sähköpostiin, lähetä se suoraan osoitteeseen tuotantokoordinaattori@teatterimuseo.fi. Voit myös toimittaa meille linkin, josta videon voi ladata tai käyttää esimerkiksi WeTransfer.com-palvelua. Molemmissa tapauksissa käytä vastaanottajana mainittua sähköpostiosoitetta. Lähetä videosi meille viimeistään 19.12.2019.

 

Sivun kuva: Eeva Rista / Helsingin kaupunginmuseo. Kuvaa rajattu. Alkuperäinen kuva Finnassa. Kuvan käyttöoikeus: CC BY 4.0.

Haku