Teatterimuseo

Haetaan osa-aikaista tuottajaa

24.08.2021

Museoboksi-hankkeelle haetaan osa-aikaista tuottajaa

Hotelli- ja ravintolamuseo, Teatterimuseo ja Suomen valokuvataiteen muodostavat yhdessä Helsingin ainutlaatuisen museokeskuksen, joka on valokuvan ja valokuvakulttuurin, esittävien taiteiden ja ruoka- ja juomakulttuurin monipuolinen ja moniaistinen kokonaisuus Kaapelitehtaalla. Etsimme osa-aikaista tuottajaa suunnittelemaan ja toteuttamaan Museoboksi-konseptin sekä vastaamaan sen viestinnästä ja markkinoinnista. Museoboksi on virtuaalinen ja immersiivinen kolmen museon yhteinen oppimisympäristö ja museokokemus. Se toteutetaan yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon, Teatterimuseon ja Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Työsuhde on määräaikainen. Työantajana toimii Hotelli- ja ravintolamuseo.

Mikä Museoboksi on?

Museoboksi on koulussa tai kirjastossa sijaitseva tila, jossa käyttäjät/oppijat/yleisö osallistuvat ja kokevat uudenlaisen työpajan tai opastuksen. Hankkeessa hyödynnetään 3D-kuvaa, monipuolista äänimaisemaa ja lavasteita. Dialogisuus museon sisältöjen ja oppijoiden välillä tapahtuu fasilitaattoreiden ja oppaiden avulla. Museoboksia testataan ja kehitetään yhdessä käyttäjäryhmän kanssa. Pääkohderyhmänä testivaiheessa toisen asteen opetuksen piirissä olevat nuoret aikuiset eri puolilla Suomea sekä kirjastojen asiakasryhmät. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto. Hanke toteutetaan Museoviraston rahoituksella.

Tuottajan tehtävät

Tuottajan työtehtäviin sisältyy virtuaalisesti toteutettavien työpajojen/opastusten konseptointi ja käsikirjoittaminen, jotka toteutetaan yhteiskehittelynä työpajojen fasilitaattorien ja museoiden pedagogien kanssa. Tuottaja huolehtii työpajojen toteutuksen testiryhmille sekä hoitaa hankkeeseen liittyvää viestintää ja markkinointia. Tuottaja työskentelee tiiviisti yhdessä museoiden muun henkilökunnan kanssa.

Tuottajalta edellytetään virtuaalisten oppimisympäristöjen tuntemusta ja osaamista, pedagogista osaamista, yhteistyötaitoja ja projektinhallintataitoja sekä näkemystä ja kokemusta viestinnästä ja markkinoinnista. Arvostamme idearikasta ja oma-aloitteista työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja ja kokemusta yhteiskehittelystä.

Työsuhde on määräaikainen (12 kk), aloitus 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan viimeistään joulukuussa 2021. Tehtävässä on 3 kuukauden koeaika.

Työaika: 50 % (kokoaikaisena 36 h 15 min)

Palkka: 1350 euroa/kk, lisäksi HSL-työmatkaetu 20 €/kk. Museoiden työehtosopimus.

Sijainti: Hotelli- ja ravintolamuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki. Osittainen etätyömahdollisuus työtehtävien mukaan.

Haku päättyy 26.9.2021. Vapaamuotoiset, tiiviit hakemukset ansioluetteloineen sähköpostitse osoitteeseen anni.pelkonen(at)hotellijaravintolamuseo.fi, viestin osoitekenttään otsikoksi ”Hakemus tuottajaksi”. Haastattelut tehdään viikolla 39–40.

Lisätietoja antavat
pe 3.9. klo 12–14 museolehtori Merja Nummi, puh. 044 7474 106
ti 7.9. klo 10–11 yleisötyön intendentti Erja Salo, puh. 044 2706216
ke 15.9. klo 10–11 museolehtori Heini Räsänen, puh. 040 1922302

Haku