Teatterimuseo

Helsinki-päivä Kaapelimuseoissa

16.05.2023

Helsingin syntymäpäivää vietetään jälleen maanantaina kesäkuun 12. päivä. Kaapelimuseot juhlistavat kotikaupunkiaan avaamalla poikkeuksellisesti ovet maanantaipäivänä ja tarjoamalla monenmoista hauskaa ohjelmaa!

Teatterimuseon näyttelyt ovat avoinna Helsinki-päivänä klo 11–16. Päivä päättyy klo 16 alkavaan Potkuri Ensemblen lastenteatteriesitykseen Utu ja Myrsky Linnunradalla. Naapurimuseot Hotelli- ja ravintolamuseo ja Suomen valokuvataiteen museo ovat avoinna klo 17 saakka.

Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää moneen makuun ja lisäksi päivän ohjelmassa on niin opastuksia, askartelua kuin lastenteatteriesitys. Lisäksi Hotelli- ja ravintolamuseossa palvelee kahvila ja kirjatori.

 

Helsinki-päivän ohjelma:

TEATTERIMUSEO

Näyttelyt klo 11–16: Tarpeisto pääroolissa, Everybody Dance!  
Klo 14 – 16: Arkadia-teatteri

Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterin pukuhuoneessa voit vaihtaa roolia tai hypätä pukusuunnittelijan tai valomestarin kenkiin. Esiripun avautuessa paikka näyttämöllä on vapaa! Huom: Arkadia avautuu vasta klo 14!


Klo 16 Potkuri Ensemble esittää: Utu ja Myrsky Linnunradalla

Utu ja Myrsky asuvat Majakkasaarella Pasi-papukaijan kanssa. Eräänä iltana saarelta löytyy jotain ennennäkemättömän ainutlaatuista: tähtien päiväkodista tipahtanut Tähti! Utu ja Myrsky lähtevät palauttamaan Tähteä takaisin Linnunradalle, ja siitä alkaa seikkailu! 

Utu ja Myrsky Linnunradalla on Potkuri Ensemblen toteuttama koko perheen osallistava ja humoristinen esitys pelkojen voittamisesta ja tuntemattoman kohtaamisesta. Kesto n. 45 minuuttia. Ikäsuositus 4–10 vuotta. Vapaa pääsy. Lippujen ennakkovaraus verkkokaupan kautta. Varaamatta jääneet paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

 

HOTELLI- JA RAVINTOLAMUSEO

Opastukset 12.00 ja 14.00, kesto noin 30 minuuttia: Kupillinen kahvia - Kahvilakulttuuria Helsingissä. Opastukset toteutetaan yhteistyössä Ekbergin kanssa.

Askartele synttärikortti Helsingille, klo 12-16: Suunnittele ja askartele makein kortti syntymäpäiväsankarin kunniaksi. Paja soveltuu kaikenikäisille askartelijoille.

Kahvila  

Kirjatori: myynnissä ravintolahistoriaan ja ruoka- ja huomahistoriaan liittyvää kirjallisuutta

Näyttelyt: Makuasioita, Food Tattoo

Moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla.

 

SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEO 

Haku