Teatterimuseo

(In)Different Journey -hankkeen päätösseminaari 8.2.2023

11.01.2023

(In)Different Journey on keväällä 2021 käynnistynyt Erasmus+-rahoitteinen hanke, jossa työskennellään erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa. Hankkeeseen on osallistunut kulttuuri- ja taidetoimijoita kuudesta eri maasta: Portugalista, Ranskasta, Italiasta, Unkarista, Turkista ja Suomesta. Koko hankkeen koordinaattori on portugalilainen Glocalmusic.

Hankkeen päätösseminaari järjestetään Teatterimuseossa keskiviikkona 8.2.2023 klo 9.30–17.

(In)Different Journey -hankkeen tavoitteena oli kokeilla, kehittää ja syventää erilaisia tapoja käyttää teatterin, tanssin ja musiikin keinoja työskenneltäessä erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa. Hankkeessa mm. testattiin Makey, Makey -työkalua ja sen mahdollisuuksia.

Hankkeen tuloksena julkaistaan internetissä menetelmäopas hyviksi havaituista käytänteistä. Opas sisältää prosessidraaman esittelyä ja siihen liittyviä harjoitteita, pohdintaa miten taidepainotteisia metodeja kannattaa käyttää työskenneltäessä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa, kuinka Makey, Makey -työkalua voi käyttää sekä asiantuntijoiden eri näkökulmista kirjoittamia artikkeleita.

Hankkeen Teatterimuseossa järjestettävä päätösseminaari keskiviikkona 8.2. jakautuu kahteen osaan. Aamupäivällä esitellään (In)Different Journey -hanketta ja sen aikana opittua sekä julkaistaan menetelmäopas. Iltapäivällä ohjelmassa on työpajatyöskentelyä. Seminaari on englanninkielinen.

Ilmoittautuminen on avattu: https://forms.gle/JULyXZScFjCBhwfW6

Ilmoittautumiset viimeistään 6.2.2023.

Lähetämme ilmoittautuneille lisätietoja lähempänä seminaarin ajankohtaa.

 

(In)Different Journey -seminaari Teatterimuseossa
Keskiviikkona 8.2.2023 klo 9.30-17.00

Ohjelma:

Aamupäivä klo 10–13

1. Koko hankkeen esittely
2. Miksi valitsimme juuri nämä työskentelytavat?
3. Työskentely ihmisten kanssa, joilla on erityisiä tarpeita
4. Menetelmäoppaan esittely

Iltapäivä klo 14–16.30 työpajatyöskentelyä (valitse työpaja ilmoittautuessasi)

Työpaja 1: Kuinka Makey, Makey -työkalua käytetään
Työpaja 2: Prosessidraaman esimerkki
Työpaja 3: Musiikki ja liike

 

Haku