Teatterimuseo

Kaapelimuseoiden kesä 2023

01.06.2023

Kahdeksan näyttelyä neljässä kerroksessa!

Kaapelimuseoiden kesä tarjoaa yhteensä kahdeksan näyttelyä neljässä kerroksessa. Nähtävää riittää moneen makuun ja vaikka koko päiväksi! Välillä voi nautiskella ravintola Hima & Salin herkuista tai virkistäytyä Konttorin terassilla.

Hotelli- ja ravintolamuseon moniaistinen Makuasioita-näyttely tarjoaa erilaisia näkökulmia ruoka- ja juomakulttuuriin, mitä se on, mistä ja miten se rakentuu ja muokkautuu ja ketkä siihen vaikuttavat. Kesän ajan Makuasioita-näyttelyssä pääsee myös tutustumaan suomalaisten lempiruokiin, kun näyttelyyn on lisätty pieniä nostoja Suomi syö ja juo -blogin kirjoituksista. FOOD TATTOO – Lentävä karjalanpiirakka ja muita ruokatatuointeja nostaa valokeilaan erilaisia ruoka- ja juoma-aiheisia tatuointeja ja tarinoita niiden taustalla. Tatuoinnit näyttelyyn on kuvannut palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

Teatterimuseon Everybody Dance! on näyttely tanssimisen riemusta. Tule muistelemaan takavuosien hittitansseja ja luomaan uusia! Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääset herkuttelemaan tarpeistolla ja tutustumaan tarpeistonvalmistajien taidonnäytteisiin. Arkadia-teatterissa voit ensin matkata teatterihistoriaan ja astua sitten pukuhuoneen kautta näyttämölle oman, ainutkertaisen esityksesi tähdeksi.

Valokuvataiteen museossa esillä olevassa Maija Tammen Empatiakone-näyttelyssä pohditaan, miksi tunteita tulee kuunnella ja ymmärtää, mutta miksi niihin ei kannata täysin luottaa. Roza Ahmadin, Coyote Parkin, Iida Valmén näyttely Kehosi muuttaa kaiken tarkastelee jaetun vastarinnan iloa sekä trans- ja queeridentieettien suhdetta valokuvaan. Etsin on Valokuvataiteen museon ensimmäinen pysyvä näyttely. Maailmassa otetaan satoja miljoonia valokuvia joka päivä. Miksi ja miten valokuvat saavat meidät tuntemaan ja toimimaan?

Aukioloajat

Kaapelimuseot ovat avoinna läpi kesän tiistaisin ja torstaista sunnuntaihin klo 11–18 ja keskiviikkoisin klo 11–20. Maanantaisin museot ovat suljettuja. Myös juhannuksena 23.–25.6. museoissa lomaillaan. Muut poikkeukset aukioloaikoihin kannattaa tarkistaa museoiden verkkosivuilta. (Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Valokuvataiteen museo)

Tapahtumat


Yhteisopastukset 30.5. ja 28.6.

Joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona klo 17–20 Hotelli- ja ravintolamuseoon sekä muihin Kaapelimuseoihin on vapaa pääsy. Avoinna ovat kaikkien museoiden näyttelyt ja välillä tarjolla on muutakin ohjelmaa!

Toukokuun ja kesäkuun ilmaisina iltoina tarjolla on Triplasti kivaa kaikille eli yhteensä tunnin mittainen johdatus kaikkiin Kaapelimuseoihin. Opastuskierrokselle mahtuu mukaan 20 henkeä ja kierrokset lähtevät Kaapelimuseoiden ala-aulasta.
 

Helsinki-päivä 12.6.

Helsingin syntymäpäivää vietetään jälleen maanantaina kesäkuun 12. päivä. Kaapelimuseot juhlistavat kotikaupunkiaan avaamalla poikkeuksellisesti ovet maanantaipäivänä ja tarjoamalla monenmoista hauskaa ohjelmaa!

Kolmen museon näyttelyistä löytyy nähtävää moneen makuun ja lisäksi päivän ohjelmassa on niin opastuksia, askartelua kuin lastenteatteriesitys.

Ovet ovat avoinna klo 11–17. Ilmainen sisäänpääsy.


Taiteiden yö 17.8.

Taiteiden yö valtaa Helsingin, Kaapelitehtaan ja myös Kaapelimuseot torstaina 17.8. Silloin museoissa on monenlaista ohjelmaa klo 17–21.

Haku