Kahden Erasmus+-hankkeen päätösseminaarit helmikuussa

11.01.2023

Teatterimuseo on ollut mukana kahdessa Erasmus+-rahoitteisessa hankkeessa keväästä 2021 alkaen. Nyt ne molemmat lähestyvät loppuaan ja hankkeissa saadut opit summataan yhteen seminaareissa helmikuussa.

Keskiviikkona 8.2. klo 9.30–17 (In)Different Journey

Keskiviikkona 15.2. klo 15–17 CreativeFEM-Power
(ilmoittautuminen avataan myöhemmin tammikuussa)

(In)Different Journey erityistä tukea tarvitseville nuorille

(In)Different Journey on eräänlaista jatkoa edelliselle So Far So Near -hankkeellemme. (In)Different Journey -hankkeessakin työskennellään erityistä tukea tarvitsevien nuorten kanssa. Kuuden toimijan yhteisprojektin tavoitteena oli kokeilla, kehittää ja syventää erilaisia tapoja käyttää teatterin, tanssin ja musiikin keinoja nuorten esitysprojekteissa. Hankkeessa mm. testattiin Makey, Makey -työkalua ja sen mahdollisuuksia.

Hankkeen tuloksena julkaistaan äänikirja hyviksi havaituista käytäntöistä. Äänikirja sisältää mm. prosessidraama ja siihen liittyvien harjoitteiden esittelyn, Makey, Makey -työkalun esittelyn ja aihetta eri näkökulmasta esitteleviä asiantuntija-artikkeleita. Äänikirja julkaistaan seminaarissa Teatterimuseossa keskiviikkona 8.2. Lue tarkemmin päivän ohjelmasta ja ilmoittaudu täällä viimeistään 6.2.

CreativeFEM-Power maahanmuuttajanaisten kokoutumisen tueksi

CreativeFEM-Power-hankkeessa työskenneltiin maahanmuuttajanaisten kanssa. Hankkeessa koottiin yhteen ja testattiin luovia työpajamalleja naisten itsetuntemuksen, itseluottamuksen, kielitaidon ja työnhakutaitojen kohentamiseen kotoutumisprosessin tueksi. Hanke yhdisti toimijat eri puolilta Eurooppaa: Suomi edusti hankkeessa Pohjois-Eurooppaa, pääjärjestäjä Saksa Länsi-Eurooppaa, Italia Etelä-Eurooppaa ja Slovenia Itä-Eurooppaa. CreativeFEM Power -työryhmän viimeinen tapaaminen on tammikuussa Helsingissä, minkä jälkeen julkaisemme menetelmäoppaan.

Esittelemme hankkeen tuloksia, opasta ja menetelmiä päätösseminaarissa Teatterimuseossa keskiviikkona 15.2.2023 klo 15–17. Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautumislinkki julkaistaan tammikuun lopussa.

Lisätiedot:

Molemmat hankkeet: