Teatterimuseo

Kansa elää näyttämöllä!

Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotista taivalta juhliva näyttely avaa kahden huoneen näkymän työväenteatterin historiaan ja nykypäivään.

Kansa näyttämöllä -huoneessa nähdään historiallinen katsaus työväenteattereiden kehitykseen 1800-luvulta eteenpäin. Viihteellisen ohjelmiston rinnalla tarkastellaan esityksiä, joissa työväestöä ja kansaa on kuvattu aktiivisena toimijana: 1900-luvulla naturalismin kurjalistokuvauksissa, 1930-luvulla proletaarisen teatterin puhekuoroissa ja 1970- ja 1980-luvulla paikallisyhteisön toimijuutta korostavissa yhteisöteatteriesityksissä.

Teatterin lumo -huone keskittyy nykypäivään ja esittelee viisi eri ikäistä teatterintekijää, jotka toimivat aktiivisesti TNL:n jäsenteattereissa. He kertovat intohimostaan, siitä mikä toiminnassa on heille merkityksellistä. Huone houkuttelee museokävijää myös kokeilemaan – valitsemaan teatteriasun, astumaan pienelle näyttämölle esiintymään ja vaikka ottamaan itsestään valokuvan.

Näyttely on avoinna 30.8. saakka.

Kuva: Pihla Liukkonen / Kontrastia

Työväen Näyttämöiden Liiton juhlavuodesta voit lukea lisää täältä.

TYÖRYHMÄ:

Käsikirjoitus: Mikko-Olavi Seppälä ja Janne Saarakkala
Huoneiden lavastus ja visuaalinen suunnittelu: Paula Koivunen
Valokonsultti: Kalle Ropponen
Graafinen suunnittelu: Päivi Hämäläinen
Näyttelyn tekninen toteutus: Heikki Suomi
Tekstien käännökset: Susanna Ringbom

Näyttely kuuluu Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlatapahtumiin ja sitä ovat tukeneet Riihi säätiö ja Kansan Sivistysrahasto.

 

TNL logo valk

Haku