Teatterimuseo

Käsityöpuuhia pääsiäisseikkailussa

10.04.2018

Palataanpa vielä parin viikon taakse pääsiäiseen ja kevätkauden viimeiseen Teatterikissan seikkailuun.

Lapsiperheille suunnatut Teatterikissan lomaseikkailut ovat vakiinnuttaneet paikkansa museon ohjelmistossa ja niitä järjestetään koulujen loma-aikoina ja erilaisina juhlapäivinä ympäri vuoden. Teatteripedagogi Milla Kortemaan kehittämässä tapahtumakonseptissa runkona on peli – erilaiset tehtävät johdattavat kävijät museoon ja vuorossa olevan seikkailun tarinaan ja maailmaan. Teatterikissan seikkailuissa on ratkottu mysteerejä, etsitty kadonneita tavaroita tai jopa ruumiinosia sekä autettu noitia, tonttuja, possuja ja muita sankareita heidän mitä erilaisimmissa pulmissaan.

Aina toisinaan Milla saa avukseen vapaaehtoisten tiimin niin ideoimaan ohjelmaa kuin vetämään itse tapahtumia. Mukana on ollut museon oman teatterikerhon kasvatteja, ilmaisutaitoa harrastavia nuoria ja yhteistyötä on tehty myös pääkaupunkiseudun oppilaitosten kanssa. Yhteistyö ulkopuolisten vapaaehtoisten kanssa on hedelmällistä molemmin puolin. Osallistujat saavat työkokemusta ja osallistumistodistuksen, joka saattaa avata ovia jatko-opintoihin, tai opintopisteitä omaan tutkintoonsa. Teatterimuseo saa monipuolista ja vaihtelevaa sisältöä tarjottavaksi kävijöilleen.

Tämän vuoden pääsiäispeliä suunnittelemaan saimme joukon Helsingin yliopiston käsityönopettajaopiskelijoita. Millan ohjaamana he järjestivät värikkään ja monipuolisen seikkailun lähes 300 osallistujalle.

Opiskelijoiden ideoimassa ja ohjaamassa tarinassa lapset saivat auttaa valmistamaan Noita Kippuranenälle uuden juhlaviitan ja peruukin. Noidan juhlatamineet olivat kärähtäneet, kun hänen lemmikkilohikäärmeensä aivasti niiden päälle. Ilman lasten apua Noita Kippuranenä ei olisi päässyt mukaan noitamaailman vuoden tärkeimpiin juhliin!

Peruukkipajassa valmistettiin noidalle peruukki sormivirkkaamalla, virkkaamalla, letittämällä ja solmimalla matonkuteita ja lankoja, osa suortuvista valmistettiin pujottelemalla helmistä.
 

Kippuranenän peruukki


Viittaverstaalla ommeltiin noidalle uusi, värikäs viitta lasten koristelemista tilkuista.
 

Kippuranenän viitta


Myös Teatterikissa sai uudet juhlatamineet, kun hänelle valmistettiin juhlarusetti! Kävijät osallistuivat suuren samettirusetin koristelemiseen ja saivat valmistaa myös oman, mukaan otettavan rusetin hiuksiin, vaatteeseen tai vaikka reppuun.
 

Teatterikissan rusetti


Käsityötekniikoita hyödyntävien tehtäväpisteiden lisäksi kävijät pääsivät myös valitsemaan itselleen oman juhlalookin museon pukuhuoneessa, piiloutumaan pääsiäismunaan viherstudiossa ja rakentamaan pienoismallia noitien pääsiäisjuhlapaikasta.

Tällä kertaa saatoimme tarjota tapahtumaa erityisesti myös kuulovammaisille, sillä Sivupersoona tarjosi tapahtumaan viittomakielen tulkkausta. Kiitos opiskelijoiden, heidän opettajansa sekä Sivupersoona Oy:n, Teatterikissan vuoden 2018 pääsiäisseikkailusta tuli kaikkien aikojen seikkailu!
 

Kissa ja Noita Kippuranenä

Haku