Keruu 1: Nykytanssin kansainväliset vaikutteet

Liitä työsi osaksi nykytanssin kansainvälistä historiaa

Teatterimuseoon on rakenteilla näyttely Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia. Näyttelyssä tutustutaan suomalaisen nykytanssin vaiheisiin ja tuodaan esiin kuinka ulkomaiset impulssit ovat vaikuttaneet suomalaiseen tanssiin 1900-luvun alusta tähän päivään saakka. Näyttelyn teema on nostaa esiin, kuinka suomalainen tanssi on aina ollut kansainvälistä.

Aineiston keräyskohde

Avaamme näyttelyyn tilan nykyhetken tekijöille. Tämän verkkokeräyksen kautta voit lähettää aineistoa tulevaan näyttelyyn. Haluamme kuulla miten kansainväliset virtaukset, impulssit, yhteistyö ovat vaikuttaneet ja näkyvät työssäsi tanssitaiteilijana?

Lähetä meille valokuva, piirros, ääni, videoklippi, muistiinpano, luonnos tai vaikka esityksessä käytetty puku tai esine – jotain, joka liittyy nykytanssissa tekemääsi kansainväliseen yhteistyöhön tai muuten yleisesti näyttelyn teemaan. Materiaali voi olla vanhasta teoksesta tai teos voi olla juuri nyt työn alla.

Näin se käy

Digitaalista aineistoa voit lähettää sähköisellä lomakkeella. Näyttelyyn päätyvä aineisto esitetään 4K-tasoisella teräväpiirtonäytöllä. Yhdellä lomakkeella voit lähettää aineiston, jonka koko on korkeintaan 175 megatavua. Jos aineiston määrä ylittää tämän, voit jakaa sen useammalle lomakkeelle.

Avaa aineistolomake

Aineiston keruu on avoinna myös esineistölle. Nykyhetken tekijöille avattavaan näyttelytilaan pystytämme vitriinin, johon voit ehdottaa vaikka pukua tai esinettä. Voit myös lähettää vapaamuotoisesti kommentteja, tietoa, ajatuksiasi aiheesta ilman liitetiedostoja. Käytä näissä tapauksissa avointa tekstilomaketta.

Avaa tekstilomake

TOIMI 10.9.2021 MENNESSÄ!

Miksi?

Lainaamalla materiaalia näyttelyyn, pääset vaikuttamaan, millaista aineistoa juuri tämän hetken nykytanssista Teatterimuseossa nähdään. Remonttien, rakentamisen ja koronasulkujen jälkeen Kaapelitehtaalle odotetaan uusia yleisöjä. Tiedossa on myös tanssin ympärille liittyvää synergiaa, sillä tanssi on monin tavoin esillä Kaapelitehtaalla vuosina 2021–2022. Myös nimenomaan tanssitaiteesta kiinnostuneet yleisöt löytävät näyttelyyn, kun Tanssin talo avautuu museon kylkeen.

Milloin?

Näyttely on auki noin vuoden ajan 2.11.2021 alkaen. Lähtökohtana on, että lähettämäsi aineisto saa olla esillä koko näyttelyn ajan. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus ottaa yhteyttä ja pyytää poistamaan materiaali, jos vuoden aikana tuntuu siltä, tai kesto voidaan erikseen sopia etukäteen.

Kysyttävää, kommentteja?

Osallistavaa näyttelykäsikirjoittamista koordinoi Jani Tihinen.
Sähköposti: jani.tihinen@teatterimuseo.fi
puhelin: 040 1922315

Yläreunan kuvat (vasemmalta):
Lähteellä, Maggie Gripenberg, 1920-luku. Kuva: Apollo / Teatterimuseon arkisto
Yks toiseen potenssiin, koreografia Riitta Vainio, 1965. Kuva: Foto Petrelius / Teatterimuseon arkisto

no-no, koreografia Kenneth Kvarnström, Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä, 1996. Kuva Stefan Bremer / Teatterimuseon arkisto.