Teatterimuseo

Keruu 2: Teosnäytteitä museon sisäänkäynnin kuva- ja videokoosteeseen

Tule mukaan toteuttamaan museokävijän ensisilmäystä esittäviin taiteisiin

Teatterimuseo on remontissa ja avataan yleisölle marraskuun alussa. Parhaillaan valmistelemme syksyllä avattavia näyttelyosioita. Yksi osioista on näyttelyiden sisääntulo Kaapelitehtaan toisessa kerroksessa. Sisäänkäynnissä kävijöitä tulee vastaanottamaan kokonaisuus, joka muodostuu puvuista ja esineistä sekä suurikokoisesta valokuva- ja videoprojisoinnista. Ensisilmäys esittäviin taiteisiin saadaan näin jo ennen näyttelyyn astumista.

Aineiston keräyskohde

Keräämme sisältöä sisäänkäynnin valokuva- ja videoprojisointiin. Projisoinnissa pyörii toistuva valokuvien ja liikkuvan kuvan sarja, jossa ovat edustettuina kaikki museon vastuulla olevat esittävien taiteiden alueet (teatteri, tanssi, ooppera, sirkus ja esitystaide). Kuvat ja videoklipit voivat olla eri vuosikymmeniltä, kertoa taiteen menneisyydestä ja nykypäivästä. Projisoinnin tarkoitus on antaa kävijälle ensimmäinen käsitys museon erikoisalasta.

Haluatko näytteen omasta työstäsi osaksi sisäänkäynnin kokonaisuutta? Lähetä meille valokuva tai videoklippi. Se voi olla näyte hetkestä, joka mielestäsi kertoo jotain olennaista toiminnastasi. Jotain, minkä haluaisit tulevan näkyväksi meille kaikille. Se voi olla ote puurtamisesta, hauraasta hetkestä tai oivalluksesta. Näyte olla aiemmasta tai juuri työn alla olevasta teoksesta. Se voi olla myös vinkki jonkun toisen työstä tai teoksesta, jonka mukanaoloa pidät tärkeänä.

Miksi?

Toimittamalla materiaalia koosteeseen voit vaikuttaa siihen, millaisin kuvin ja videoin taiteesta kerrotaan. Mitä projisoinnissa pitäisi näyttää, mitä siinä pitäisi kertoa?

Esillä oleva materiaali laajentaa kävijöiden ymmärrystä esittävien taiteiden moninaisuudesta ja moniäänisyydestä. Osallistumalla olet mukana laajentamassa tuota ymmärrystä. Lisäksi olet mukana syventämässä Teatterimuseon ja esittävien taiteiden ammattikentän välistä vuorovaikutusta. Kaikki lähetetty aineisto ei välttämättä heti päädy näyttelyyn, mutta jokainen tiedosto täydentää ja laajentaa ymmärrystämme siitä, kuinka monimuotoinen on esittävien taiteiden kenttä Suomessa.

Vaikka olemme nyt ensisijaisesti keräämässä sisältöä näyttelyyn, täydennämme keruulla myös museon kokoelmia. Mikäli aineisto sopisi museon kokoelmiin, olemme yhteydessä sinuun ja tiedustelemme halukkuuttasi luovuttaa aineistoja meidän tallennettavaksemme.

Milloin?

Museon avajaisia vietetään 2.11.2021, jolloin myös ensimmäinen koostettu kuva- ja videokokonaisuus laitetaan näytteille. Sisäänkäynnin projisoinnin on tarkoitus olla pitkäaikainen näyttelyelementti, mutta sen sisältö elää ja muuttuu ajan kuluessa. Lisäämme uutta, muokkaamme kokonaisuutta tai vaihdamme sen aika-ajoin kokonaan uuteen. Lähetä aineistoa 15.9. mennessä, niin voit päästä mukaan ensimmäiseen kokonaisuuteen.

Näin se käy

Digitaalista aineistoa voit lähettää sähköisellä lomakkeella. Yhdellä lomakkeella voit lähettää yhden tai useamman tiedoston, joiden koko on yhteensä korkeintaan 175 megatavua. Jos aineiston määrä ylittää tämän, voit jakaa sen useammalle lomakkeelle. Keräyksessä saadut aineistot ja ideat toimitetaan edelleen näyttelyn käsikirjoittajalle Taija Rautiolle ja visualistille Minna Santakarille, jotka kuratoivat ensimmäisen, marraskuun alussa esille laitettavan koosteen.

Avaa aineistolomake


Voit myös lähettää vapaamuotoisesti kommentteja, tietoa, ajatuksiasi aiheesta ilman liitetiedostoja. Käytä silloin avointa tekstilomaketta.

Avaa tekstilomake


TOIMI 15.9.2021 MENNESSÄ!

Kysyttävää, kommentteja?

Osallistavaa näyttelykäsikirjoittamista koordinoi Jani Tihinen.  
Sähköposti: jani.tihinen@teatterimuseo.fi
puhelin: 040 1922315

 

Sivun yläreunan kuvakollaasi:

Flow, Nomadi Tuotanto ja Arja Raatikainen, 2005, kuva: Tanja Ahola.
Neiti Julie, Q-teatteri ja Suomen Kansallisteatteri, 1999, kuva: Tanja Ahola.
Kultalampi, Helsingin Kaupunginteatteri 2000, kuva: Kari Hakli.
9 bricks from my pocket, Liisa Pentti + Co, 2001, kuva: Tanja Ahola.
Taide, Tampereen Työväen Teatteri, 1998, kuva: Leena Klemelä.
Oresteia, Raivoisat Ruusut, 1991, kuva: Leena Klemelä.
Kamelianainen, Intimiteatteri, 1984, kuva: Leena Klemelä.
Pieni merenneito, Penniteatteri, 1985, kuva: Leena Klemelä.
Krutdurken, Viirus, 1999, kuva: Kari Hakli.

 

Haku