Teatterimuseo

Korona-ajan dokumentointihanke

Esittävien taiteiden korona-ajan dokumentointi Teatterimuseossa

Teatterimuseon käynnistämässä nykydokumentointihankkeessa kerätään tietoa siitä, millä tavoin koronapandemian aiheuttama poikkeustilanne näkyy ja koetaan esittävien taiteiden alalla. Teatterimuseo on esittävien taiteiden valtakunnallinen vastuumuseo, joka tallentaa vastuualueellaan myös nykypäivän ilmiöitä.

Hankkeessa on kolme osaa:

  1. esittävien taiteiden ammattilaisille suunnattu kysely ja aineistokeruu
  2. esittävien taiteiden koronakesän verkkosisältöjen teemakeräys Kansalliskirjaston verkkoarkistoon (TÄMÄ OSIO PÄÄTTYNYT ELOKUUSSA)
  3. esittävien taiteiden yleisöille suunnattu kysely ja valokuvakeräys

Kysely ja aineistokeruu esittävien taiteiden ammattilaisille ja yhteisöille

Esittävien taiteiden ammattilaisia pyydetään vastaamaan kyselyyn tai kertomaan vapaamuotoisella tavalla korona-ajan uudenlaisista toimintatavoista ja kokemuksista. Kyselyvastausten lisäksi toivotaan aiheeseen liittyviä valokuvia ja esinelahjoituksia.

Kyselyssä on kaksi osiota, joista toinen on suunnattu esittävien taiteiden ammattilaisille (taiteellinen, hallinnollinen ja tekninen henkilökunta), ja toinen esittävien taiteiden yhteisöille (teatterit, tanssi- ja sirkusryhmät sekä muut esiintyvät ryhmät). Kyselyt ovat avoinna vuoden loppuun asti.

Lue lisää esittävien taiteiden kentälle suunnatusta keruusta täältä.

Poikkeusajan kesätapahtumien verkkoaineistokeräys

KERUU PÄÄTTYNYT
Kansalliskirjasto keräsi maalis-toukokuussa kotimaisia koronakevääseen liittyviä verkkosisältöjä suomalaiseen verkkoarkistoon, ja kesän ajan kesätapahtumista poikkeusaikana.

Lisätietoa verkkosisältöjen teemakeräyksestä

Kysely ja valokuvakeräys esittävien taiteiden yleisöille

Haluamme tallentaa museon arkistoon myös yleisön muistoja ja ajatuksia koronakeväästä. Kun esitystoiminta pysähtyi kokoontumiskiellon astuessa voimaan, esityksiä siirtyi verkkoon erilaisille alustoille ja samalla ne muuttivat muotoaan. Myös katsomiskokemus siirtyi verkkoon ja kotisohville. Vastaa kysymyksiin ja kerro keväästäsi katsojana. Keräämme myös valokuvia kotikatsomoista. Kysely on avoinna vuoden loppuun asti.

Lue lisää yleisöille suunnatusta keruusta täältä!

Lisätiedot:
Kokoelma-assistentti Inka Keränen, museoassistentti@teatterimuseo.fi, 040 1922 314

Haku