Teatterimuseo

Kurkistus kevätkauden ohjelmistoon

19.12.2019

Vuosi 2020 alkaa Teatterimuseossa Teatterikissan lomaseikkailuilla heti vuodenvaihteen jälkeen. Loppiaisesta alkaa näyttelyvaihto, ja kahden näyttelyn yhteisavajaisia vietetään tammikuun lopussa. Työpajatarjonta täydentyy sirkuspajalla ja oheisohjelmisto valmistuu. Vuoden alussa tulee voimaan myös uusi museolaki, joka muuttaa Teatterimuseon valtakunnallisesta erikoismuseosta valtakunnalliseksi vastuumuseoksi. Uusia tuulia on luvassa siis useammalla rintamalla!

Kevätkaudella Teatterimuseossa on nähtävänä kaksi uutta näyttelyä. Hair-musikaalin 50-vuotista taivalta muistellaan isossa näyttelytilassa, studioissa juhlitaan 100-vuotiasta Työväen Näyttämöiden Liittoa. Näyttelyt avataan yhteisavajaisissa torstaina 30.1. ja ne ovat avoinna kesän loppupuolelle saakka.

HAIR – Popteatterista eteenpäin 1969–2019

Kansa elää näyttämöllä! Työväen Näyttämöiden Liitto 100 vuotta

Työpajatarjontaamme täydentää 5–8-vuotiaille suunnattu sirkustyöpaja Sirkus Huuhaa, joka on tarjolla vain tammi–huhtikuussa. Tämä sirkus on siitä erikoinen, että se tarvitsee joka esitykseen uudet esiintyjät!

Taiteilijatapaamiset jatkuvat kerran kuussa lauantaisin ja keskiviikkoisin, jolloin näyttämöllämme vierailee kiinnostavia henkilöitä esittävien taiteiden kentältä. Lauantaisin tavataan pitkän uran tehneitä taiteilijoita urahaastatteluissa, keskiviikkoisin vieraitamme yhdistävä teema on Työväen Näyttämöiden Liitto ja työväenteatteritoiminta.

Supersuosittu kolmen museon yhteinen Psykoanalyysin yö järjestetään 7. helmikuuta. Lapsiperheille ohjelmassa on Teatterikissan joululomaseikkailun lisäksi ohjelmaa talvilomalla ja pääsiäisenä, ja museoiden yhteinen perhepäiväkin on tulossa maaliskuussa.

Ohjelmistosta tiedotetaan täällä museon verkkosivuilla ja Facebookissa, jotka kannattaa ottaa seurantaan! Tilaamalla Teatterimuseon uutiskirjeen, saat sähköpostiisi tietoa ajankohtaisista asioistamme muutaman kerran vuodessa. Voit liittyä myös taiteilijatapaamisten sähköpostilistalle lähettämällä liittymispyynnön osoitteeseen tiedotus@teatterimuseo.fi.

Haku