Teatterimuseo

Kysy museolta sirkuksesta!

15.04.2021

Lauantaina 17.4. vietetään Maailman sirkuspäivää. Koronan takia olemme edelleen tilanteessa, jossa sirkusesityksiä ei pääse näkemään eikä kokemaan, mutta haluatko tietää jotain sirkuksesta? Askarruttaako joku sirkusaiheinen kysymys mieltäsi? Teatterimuseon Kysy museolta -verkkotietopalvelu vastaa myös sirkusaiheisiin kysymyksiin!

Kysy museolta on yhdeksän suomalaisen museon yhteinen palvelu, jonka kautta voi lähettää kysymyksiä museoiden erikoisaloilta. Teatterimuseo on esittävien taiteiden valtakunnallinen vastuumuseo ja erikoisalaamme on kotimainen ammattimainen teatteri, tanssi, ooppera, sirkus ja esitystaide. Voit kysyä mitä tahansa, me vastaamme. Jos emme suoraan tiedä vastausta, yritämme löytää sen.

Kysy museolta -palvelussa julkaistaan aiemmin esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Sivullamme kerrotaan mm. mikä on rola-bola ja nähdään suomalaisen jonglöörina ja koomisena tasapainoilijana esiintyneen Teuvo Juutin rola-bola-välineitä. Lähetä oma sirkusaiheinen kysymyksesi palveluun, niin tietopankkimme täydentyy pikkuhiljaa.

Valtakunnallisena vastuumuseona tehtävänämme on myös sirkustaiteen tallentaminen. Otamme vastaan aineistolahjoituksia sirkustaiteen instituutioilta ja ryhmiltä, järjestöiltä sekä yksityishenkilöiltä. Jos sinulla on sirkusaineistoja, ja haluaisit lahjoittaa ne Teatterimuseon kokoelmiin, ota yhteyttä! Arkistoaineistoista vastaa arkistonhoitaja Eeva Mustonen (puh. 040 1922 309, eeva.mustonen@teatterimuseo.fi) ja esine- ja pukulahjoituksista amanuenssi Sanna Brander (puh. 040 1922 308, sanna.brander@teatterimuseo.fi). Lue lisää aineistojen lahjoittamisesta täältä.

Kuva sivun yläreunassa: Kuvia, leikkeitä ja ohjelmalehtisiä Uuno ja Sylvi Ilvosen, eli taikuri/jonglööripari Duo Ilvosen kokoamasta sirkusaiheisesta albumista. Teatterimuseon arkisto.

Haku