Teatterimuseo

Lauluja Kansallisteatterista

09.09.2022

Makupaloja Kansallisteatterin näyttelijöiden lauluillasta

Lauletut laulut on Kansallisteatterin valovoimaisten näyttelijöiden tunnelmallinen lauluilta ja musiikillinen kunnianosoitus 150-vuotiaalle kansallisnäyttämölle. Teatterimuseossa saadaan kuulla makupaloja juhlakonsertista, kun Kansallisteatterin näyttelijät vierailevat museossa syyskuun viimeisenä keskiviikkoiltana. Laulukeikka liittyy Teatterimuseossa esillä olevaan Kansallisteatterin juhlanäyttelyyn "Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!".

Kansallisteatterin musiikillinen historia on täynnä helmiä, jotka ovat aikojen saatossa usein jääneet vähälle huomiolle. Lauletut laulut kokoaa niin tuttuja kuin harvinaisempiakin lauluja 1800-luvun lopulta tähän päivään. Teatterimuseossa esitetään muutamia lauluja illan ohjelmistosta.

Keikalle museon Maneesiin saapuvat Aksa Korttila, Maria Kuusiluoma, Pirjo Luoma-aho, Janne Marja-aho, Pirjo Määttä, Harri Nousiainen, Annika Poijärvi ja Janne Reinikainen. Säestäjänä lauluillan dramaturgi ja laulujen sovittaja Tuomas Kesälä ja mukana myös lauluillan toinen dramaturgi ja laulujen harjoittaja Riitta Keränen.

Lauluja Kansallisteatterista Teatterimuseon Maneesissa
KESKIVIIKKONA 28.9. n. klo 18.45 ja 19.30

Ilmainen sisäänpääsy!

Lauletut laulut saa ensi-iltansa Vallilan Kansallisteatterissa joulukuussa 2022. Lisätiedot ja liput: https://www.kansallisteatteri.fi/esitys/lauletut-laulut

Kuva: Tuomo Manninen / Suomen Kansallisteatteri

Haku