Teatterimuseo

Lempeä Louhikäärme viihdyttää kummilapsia keväällä 2024!

15.04.2024

Oletko helsinkiläinen, vuonna 2022 syntyneen lapsen vanhempi tai huoltaja? Jos olet, Teatterimuseo on yksi lapsen kulttuurikummeista!

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneellä ja syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Tänä vuonna yksi niistä on Teatterimuseossa järjestettävä mielikuvamatka Kuinka Lempeä Louhikäärme löytää itsensä?

Esityksiä on tänä keväänä 23.4. asti, mutta jos et ehdi mukaan nyt, syksyllä järjestetään uusia esityksiä. Paikat varataan Helsingin kaupungin Kulttuurin kummilapsi -sivuston kautta, ja sieltä löytyvät myös tiedot siitä, miten mukaan ohjelmaan pääsee.

Varaa paikkasi Lempeän Louhikäärmeen matkaan tai tutustu muuhun Kulttuurin kummilapsi -ohjelmaan osoitteessa https://kummilapset.hel.fi/fi/ 

 

Mielikuvamatka Lempeän Louhikäärmeen maahan:
KUINKA LEMPEÄ LOUHIKÄÄRME LÖYTÄÄ ITSENSÄ?

Lempeä Louhikäärme asuu safiirinsinisen lammen rannalla. Se on kiltti, ystävällinen ja iloinen otus. Sillä on kuitenkin yksi ongelma: se ei itse tiedä olevansa louhikäärme. Sillä on metsässä paljon hyviä ystäviä, mutta toista louhikäärmettä se ei tunne. Se osaa puhua kissaa, koiraa, lehmää, possua, mutta se ei tiedä, mikä sen oma kieli ja ääni on. Mielikuvamatkan aikana tavataan muita metsän asukkaita ja autetaan Louhikäärmettä löytämään oma äänensä ja kuinka syöstään tulta! 

Lempeä Louhikäärme on nukketeatterinukke, joka herättelee taaperon omaa liikettä ja äänen käyttöä eli houkuttelee häntä itse ilmaisemaan asioita, vaikka ilman sanoja. Mielikuvamatka kestää n. 30 minuuttia.


Loppukevään 2024 aikataulu:

TIISTAI 16.4. / klo 9.30, 10.30, 11.30, 15, 16, 17
TORSTAI 18.4. / klo 10.30, 11.30
TIISTAI 23.4. / klo 10.30, 11.30, 15, 16, 17


**

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyneellä ja syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on oma kulttuurikummi. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan. Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi.

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Mukana on yli 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun. Vuonna 2022 syntyvien lasten kummeina toimivat Teatterimuseon lisäksi Cirko – uuden sirkuksen keskus, Hotelli- ja ravintolamuseo, Suomen valokuvataiteen museo, Tanssin talo ja Tanssiteatteri Hurjaruuth. Tapahtumat ovat perheille maksuttomia. Kulttuurin kummilapset -palvelua hallinnoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.

Haku