Minna Canthin juhlavuoden näyttely avataan 19.3.

05.03.2019

Teatterimuseossa avataan Minna Canthin päivänä 19.3. näyttely Kokonainen Canth – Kuohuva keho ja mieli. Näyttely on osa Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Sen ovat toteuttaneet yhteistyössä Teatterimuseo, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto ja Minna Canthin seura.

Kokonainen Canth antaa uuden näkökulman Minna Canthiin ja hänen tuotantoonsa kehollisuuden kysymysten kautta. Näyttely nostaa esiin Canthin ajatukset aistillisuudesta, siveellisyydestä, liikunnasta ja kehon hyvinvoinnista. Näyttelyssä kävijä tutustuu Canthin elämään ja ajatuksiin sekä teoksissa ilmenevään ihmiskuvaan. Erityisesti Canthin teosten naiskuvaa tarkastellaan tuoreella tavalla näyttämöllä esitetyn kehollisuuden kautta. Lue lisää näyttelystä täältä!

Näyttely on avoinna yleisölle 20.3.2019–5.1.2020.

Kuva: Victor Barsokevitsch / Kuopion historiallinen museo