Teatterimuseo

Mobiiliopastus: Helsingin menneet teatterit

Teatterimuseon mobiiliopastus johdattelee helsinkiläiseen teatterihistoriaan

Helsingin katukuva muuttuu koko ajan. Aiemmin tyhjille tonteille on noussut rakennuksia, ihan keskustassakin. Pääosin keskusta on kuitenkin vakiintunut, sieltä harvemmin enää puretaan kokonaisia rakennuksia uusien tieltä ja teiden linjaukset pysyvät aloillaan. Mutta matka, joka tähän pisteeseen on tuonut, on täynnä rakentamista, purkamista ja uudelleen rakentamista.

Ammattiteatteria Helsingissä nähtiin ensimmäisiä kertoja 1700-luvun lopulla, kun kaupunkiin saapui kiertäviä teatteriseurueita Saksasta ja Ruotsista. Missä he esiintyivät? Entä ensimmäiset kotimaiset teatteriseurueet? Missä Suomen Kansallisteatterin edeltäjä, Suomalainen Teatteri, esiintyi?

Teatterimuseon mobiiliopastus Teattereita Helsingin menneisyydestä kertoo katukuvasta jo kadonneista teatterirakennuksista tai sellaisista edelleen olemassa olevista rakennuksista, joiden ammatillinen, säännöllinen teatterikäyttö on päättynyt. Teatterirakennusten tarinat alkavat 1700-luvulta ja teatterikävelyä jatketaan kohti nykypäivää. Lähde kesäiselle kävelylle Helsingin keskustaan ja lähikaupunginosiin ja tutustu menneisiin teatterirakennuksiin!

Teattereita Helsingin menneisyydestä toimii älypuhelimilla ja muilla mobiililaitteilla. Voit etsiä kohteet kartalta tai lukea tekstit haluamassasi järjestyksessä.

Mobiiliopastus löytyy Tarinasoittimesta osoitteesta
https://tarinasoitin.fi/menneisyydenteatterit

Työryhmä
Käsikirjoitus: Evelina Villonen
Suunnittelu ja toimitustyö: Sanna Brander, Ilona Kemppainen, Pälvi Laine, Eeva Mustonen
Tekninen toteutus: Diana Kemppi, Harri Pekkinen

Haku