Teatterimuseo

Museokortti-klubi Kansallisteatterin juhlanäyttelyssä

25.04.2022

Tervetuloa Teatterimuseon Museokortti-klubille 10.5.!

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta ensimmäisen suomenkielisen teatterin perustamisesta ja 120 vuotta siitä, kun sen nimi muuttui Suomen Kansallisteatteriksi. Kansallisnäyttämömme juhlavuoden kunniaksi Teatterimuseossa on esillä näyttely ”Yleisö oli raivoissaan ihastuksesta!” – Suomen Kansallisteatteri 150 vuotta.

Uudistuneen Teatterimuseon ensimmäisellä Museokortti-klubilla tiistaina 10.5. tavataan Kansallisteatterin pukusuunnittelija Tarja Simone, joka on suunnitellut juhlanäyttelyn konseptin ja vastaa näyttelyn visuaalisuudesta. Tarjan kanssa keskustelemassa on museonjohtaja Raija-Liisa Seilo. Illan aikana kuullaan juhlanäyttelystä, siihen liittyvistä ajatuksista ja taustoista, sekä pukusuunnittelijan ja lavastajan työstä myös laajemmin. Millaisia ajatuksia, ideoita, impulsseja suunnittelijan työhön liittyy, mitä kaikkea tapahtuu jo ennen esitystä? Yleisö saa tietysti myös esittää kysymyksiä!

MUSEOKORTTI-KLUBI TEATTERIMUSEOSSA
Tiistaina 10.5. klo 18–19.30

Ohjelmassa
18.15–19 Tarja Simone ja Raija-Liisa Seilo keskustelevat Teatterimuseon Maneesissa
19–19.30 vapaata tutustumista näyttelyyn, paikalla Tarja ja Raija-Liisa ja muita teatterimuseolaisia

Museokortti-klubille pääsee mukaan voimassa olevalla Museokortilla. Ilmoittautuminen 8.5. mennessä ilmoittautuminen@teatterimuseo.fi

 

Tarja Simone

TARJA SIMONE

Suomen Kansallisteatterin pukusuunnittelija Tarja Simone on opiskellut vaatesuunnittelua Kuopion käsi- ja taideteollisuusopistossa ja pukusuunnittelua Taideteollisessa korkeakoulussa sivuaineena lavastus. Hän on toiminut Kansallisteatterin pukusuunnittelijana vuodesta 2006, mitä ennen hän työskenteli Turun Kaupunginteatterissa. Lisäksi Tarja on vieraillut useissa teattereissa sekä Suomen Kansallisoopperassa ja Tampereen oopperassa.

Pukusuunnittelutöitä Tarja Simonen uralta löytyy jo lähemmäs 100, joiden lisäksi hän on viime vuosina yhä enenevässä määrin tehnyt lavastuksia. Vuonna 2003 Tarja Simone palkittiin hopeamitalilla teatteripukusuunnittelusta Prahan Quadriennaalissa.

 

Haku