Teatterimuseo

Näyttämösuunnittelun nykydokumentointitalkoot

Esittävien taiteiden arki – Nykydokumentointia joukkoistaen

Nykyhetken ilmiöiden dokumentoiminen on tärkeä ja haastava osa museotyötä, johon pyydämme esittävien taiteiden toimijoilta talkooapua!

Keväällä Teatterimuseo järjesti Pukupäivä 2018 -hankkeen ja kannusti pukutyön tekijöitä dokumentoimaan omaa arkeaan. (Lue lisää blogista!) Nyt jatkamme ja laajennamme hanketta. Tänä syksynä kutsumme näyttämösuunnittelun ammattilaisia dokumentoimaan työtään.

Millaista lavastajan, valosuunnittelijan ja videosuunnittelijan työ on juuri nyt? Voit kertoa omasta tai työryhmäsi työstä tai vaikkapa haastatella kollegaa. Millaista visualisointiin liittyvää kulttuuriperintöä katoaa, jos sitä ei tallenneta juuri nyt?

Alan ammattilaisena sinulla on paras ymmärrys siitä, mikä työssäsi on tärkeää tallentaa. Nykydokumentointihankkeeseen osallistumalla kirjoitat oman ammattikuntasi ja taidemuotosi historiaa.

Valmiit dokumentointiaineistot toimitetaan Teatterimuseolle Maailman teatteripäivään (27.3.2019) mennessä. Kuulemme mielellämme osallistumissuunnitelmista jo etukäteen, ja meihin voi olla yhteydessä myös dokumentoinnin aikana. Tältä sivulta löytyy ohjeita dokumentoinnin toteuttamiseen.

Odotamme yhteydenottoja ja aineistoja mielenkiinnolla. Myös pukutyön keruu jatkuu edelleen!

Yhteistyöterveisin,
Eeva Mustonen, arkistonhoitaja, puh. 040 1922 308, eeva.mustonen @ teatterimuseo.fi
Sanna Brander, amanuenssi (esinekokoelmat), puh. 040 1922 307, sanna.brander @ teatterimuseo.fi

 

Haku