Teatterimuseo

Nykytanssiteoksen avoimet harjoitukset Teatterimuseossa

09.11.2021

Nykytanssiteos Animal Malia treenataan Teatterimuseolla marraskuussa. Paikalla avoimissa harjoituksissa ovat koreografi Favela Vera Ortiz ja tanssijat Elina Valtonen ja Tanja Illukka. Animal Mal esitetään toukokuussa 2022 Kulttuurikeskus Caisassa.

Yleisölle avoimet harjoitukset Teatterimuseossa 9.–19.11. tiistaista perjantaihin klo 11–13.30.

"Harjoitukset ovat alussa, tutkimme hahmoja, jotka ovat ihmiseläinhybridejä, eli osittain ihmisiä, osittain eläimiä. Teos on jatkoa teossarjaan, jonka inspiraationa ovat Margaret Atwoodin kirjat", sanoo koreografi Favela Vera Ortiz.

"Hahmo, joka tunnustaa ihmisen muotoa, mutta muuntuu ajoittain eläimeksi kysyy ihmisen paikkaa. Uusi teos Animal Mal, paha eläin, ehdottaa ihmisen paikaksi tarkasti rajattua aluetta, johon liittyvät sukupuuttoon kuolleet eläimet ja elinolojen katoaminen ihmiseltä. Mietimme myös jo puvustusta ja lavastusta, mutta mitään ei ole vielä päätetty. Teoksen skenografina on Lotta Esko."

Tanssija Tanja Illukka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi vuonna 2003. Hän työskentelee tanssijana Petri Kekoni Companyssa, Ismo Dance Companyssa ja tanssija-koreografina KATVE(blind spot) -nykytanssiryhmässä. Tanja on työskennellyt koreografi Favela Vera Ortizin kanssa vuodesta 2005 lähtien.

Tanssija Elina Valtonen on valmistunut nykytanssijaksi Kööpenhaminan DanceEducational koulusta. Elina on työskennellyt 13 maassa ympäri maailmaa arvostetuilla tanssinäyttämöillä. Hän on ainoa suomalainen, joka on tanssinut afrokaribialaisessa kanadalaisessa KasheDance companyssa. Hänet on nähty myös mm. Kansallisoopperan, ParaHumansCompanyn, Satu Tuomiston ja Favela Vera Ortizin produktioissa.

Koreografi Favela Vera Ortiz on valmistunut koreografiksi Danshögskolanin koreografilinjalta vuonna 2001. Favela on työskennellyt sekä Suomessa että kansainvälisesti tehden näyttämöteoksia, esityksiä museo- ja galleriatiloissa, paikkakohtaisia teoksia sekä tanssielokuvia. Favela on  työskennellyt taiteilijaresidensseissä mm. Pariisissa, Buenos Airesissa ja Melbournessa. Suomessa hänen teoksiaan on nähty mm. Täydenkuun Tanssit ja OuDance tanssifestivaaleilla.

Työryhmä
koreografi Favela Vera Ortiz, tanssijat Elina Häyrynen, Elina Valtonen ja Tanja Illukka, skenografi Lotta Esko ja säveltäjä-muusikko Sergio Castrillón.

Kuva: Favela Vera Ortiz.

Haku