Teatterimuseo

Ohjeita kävijälle

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten Teatterimuseoon tullaan?

Teatterimuseo sijaitsee Kaapelitehtaan G-portaassa, joka on u-kirjaimen muotoisen rakennuksen merenpuoleisen sakaran päässä. Samasta ovesta tullaan myös Hotelli- ja ravintolamuseoon sekä Suomen valokuvataiteen museoon, joiden kanssa meillä on yhteinen aula. Museoihin pääsee myös Kaapelitehtaan Lasipihalta Tehtaanmyymälän läpi silloin, kun myymälä on avoinna. Teatterimuseo sijaitsee toisessa kerroksessa. (Tarkemmat saapumisohjeet täällä.)

Miten ostan lipun?

Liput ostetaan aulasta. Lippuhinnat löytyvät täältä. Meillä käy Museokortti ja sen voi myös ostaa lipunmyynnistämme. Muistathan käydä näyttämässä korttisi vastaanotossa, jotta reseptionisti voi kuitata käynnin järjestelmäämme. Myös Helsinki Card ja useimmat kulttuurisetelit käyvät maksuvälineenä. Jokaisen kuukauden viimeisenä keskiviikkoiltana meille on ilmainen sisäänpääsy.

Pääsenkö samalla lipulla myös muihin museoihin?

Valokuvataiteen museoon ja Hotelli- ja ravintolamuseoon on omat pääsylippunsa. Tarjolla on myös yhteislippu kolmeen museoon. Museokortilla ja Helsinki Card -kortilla pääsee kaikkiin museoihin. Muistathan näyttää korttisi vastaanotossa.

Minne voin jättää tavarani vierailun ajaksi?

Aulasta löytyy naulakoita sekä lukollisia säilytyslokeroita. Suuret kassit sekä ulkovaatteet pyydämme jättämään aulaan. Lokerot toimivat ilman panttia.

Onko teillä museokauppaa tai kahvilaa?

Teatterimuseon museokauppa toimii tällä hetkellä vain verkkokauppana. Tilauksen voi noutaa museosta. Lähin kahvila on Kaapelitehtaan C-rapussa sijaitseva Hima&Sali, jonne kuljetaan ulkokautta Tammasaarenkatua pitkin.

Mitä Teatterimuseossa voi tehdä?

Voit tutustua näyttelyihimme katsellen ja kierrellen, mutta myös itse tekemällä ja kokeilemalla. Arkadia-teatterin näyttämöllä kävijät saavat vapaasti kokeilla taitojaan. Myös nukkeja löytyy kokeiltavaksi!

Sopivatko näyttelyt kaikille?

Teatterimuseon näyttelyissä voi olla esineitä tai valokuvia, jotka herättävät ajatuksia ja liikuttavat tunteita. Jos olet erityisen herkkä tai seuralaisesi on, pyydä apua näyttelyvalvojalta tai etukäteen museon henkilökunnalta.

Tulin museoon ja huomasin, että Arkadia-teatteri olikin suljettu. Miksi en pääse kaikkialle?

Museossa järjestetään työpajoja ja muuta oheisohjelmaa, joiden takia osia näyttelyistä voi olla satunnaisesti suljettuina. Jos haluat ajoittaa käyntisi niin, että varmasti pääset kaikkiin tiloihin, kannattaa soittaa etukäteen näyttelyinfoon (040 1922 300).

Millaisia työpajat ovat, kenelle ne on tarkoitettu?

Teatterimuseossa järjestetään ympäri vuoden työpajoja kaiken ikäisille. Kuka tahansa voi koota ryhmän ja varata työpajan. Pajat sopivat hyvin vaikkapa ystäväporukan iloksi, työkavereiden rentoutumishetkeksi tai hauskaksi synttäriohjelmaksi. Opastettu työpaja on intensiivinen ja ainutlaatuinen kokemus, joka takuulla tempaisee mukaansa. Tutustu työpajakuvauksiin Ryhmäkäynnit-osiossa ja tee varaus!

En halua varata työpajaa, onko yksittäisille kävijöille ohjelmaa?

Varattavien työpajojen lisäksi järjestämme avoimia, ohjattuja Teatterikissan lomaseikkailuita koko perheelle. Näihin seikkailuihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja mukaan pääsee näyttelylipulla. Seikkailuita järjestetään joulu- ja talvilomalla sekä pääsiäisen ja halloweenin aikaan.

Lisäksi järjestämme pitkin vuotta taiteilijatapaamisia, seminaareja, luentoja ja esityksiä. Teatterikissan lomaseikkailuista ja muista tapahtumista kerrotaan Ajankohtaista-sivulla sekä Teatterimuseon Facebook-sivulla. Yleensä tapahtumiin pääsee näyttelylipun hinnalla, mutta joskus esityksiin on erillinen pääsylippu.

Haku