Teatterimuseo

Opastukset

Jos kaipaat tietopainotteisempaa tutustumista Teatterimuseoon, valitse opastus. Myös opastuksissa käytetään kokeilupisteitä ja tehdään jotain itse! Kerro kerro kulissi on lapsille suunnattu kiertokäynti. Yli 13-vuotiaiden Historiakävely keskittyy ja syventyy teemaan, jonka ryhmä voi valita etukäteen. Tee varaus lomakkeella!

Kerro kerro kulissi

6-vuotiaista aikuisiin

Kerro kerro kulissi on erityisesti lapsille suunnattu kiertokäynti, jossa näyttelyihin tutustumisen ohessa tutustutaan teatterin ammatteihin. Mitä pukusuunnittelija tekee? Entä lavastaja? Mitä esittäminen oikeastaan on? Mistä saa valoa? Kerro kerro kulissi -työpaja näyttää tietä ja vie kulissien taakse ja näyttämöllekin.

Opastuksen kulku: Paja kiertää Backstage-näyttelyssä ja käyttää siellä olevia kokeilupisteitä. Ryhmän toiveiden mukaan tehdään näyttämöllä joko roolihahmot tai pienoisesitys. Käyttökokoelman teatteripuvut ja näyttämön valot ja äänet ovat käytössä. Pitemmän pajan aikana syvennytään enemmän teatteriharjoitteisiin.

Kenelle: Paja on suunnattu erityisesti yli 6-vuotiaille, mutta se sopii erinomaisesti myös aikuisille. Ryhmäkoko enintään 15 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi

Hinnat:

Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 150 € 80 €
1,5 h 170 € 100 €
2 h 190 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.
 

Historiakävely / Yleisopastus

13-vuotiaista aikuisiin

Yleisopastuksissa tutustutaan näyttelyihin ja kokeillaan joitakin näyttelyiden kokeilupisteistä. Opastuksen voi varata myös johonkin parhaillaan nähtävään vaihtuvaan näyttelyyn tai se voidaan räätälöidä toiminnallisemmaksi esimerkiksi ryhmille, jotka haluavat saada yleiskäsityksen Teatterimuseosta ja kokeilla samassa yhteydessä vaikkapa jotain pientä teatteriharjoitusta.

Historiakävelyt keskittyvät tarkemmin johonkin teatterin eri osa-alueiseen tai teemaan: teatterihistoriaan, näyttelijäntyöhön, lavastukseen, pukusuunnitteluun, valosuunnitteluun, musiikkiteatteriin tai mihin vain, mikä ryhmää kiinnostaa. Kävelyn sisältö voidaan muokata eri-ikäisille. Myös Historiakävelyn ohjelmaan kuuluu tutustuminen Arkadia-teatterin näyttämöön ja pukuhuoneeseen, joka on käsinkosketeltavaa teatterihistoriaa. Historiakävelyn painotustoiveesta kerrotaan varauksen yhteydessä.

Kenelle: 13-vuotiaista aikuisiin. Ryhmäkoko enintään 20 henkilöä.

Kielet: Suomi, ruotsi, englanti

Hinnat:

Kesto Aikuiset Lapset, oppilaitokset, erityisryhmät
1 h 150 € 80 €
1,5 h 170 € 100 €
2 h 190 € 120 €

Viikonloppuisin kaksinkertaiset hinnat.
 

Haku