Teatterimuseo

Osallistu talvilomaseikkailuun kotoasi käsin!

07.02.2021

Teatterikissalta eivät keinot loppuneet, vaikka korona estääkin perinteisen talvilomaseikkailun järjestämisen. Kissa kavereineen päätti tänä vuonna kokeilla uudenlaista seikkailua. Teatterikissan talvilomaseikkailu Remonttirevyy kuvataan videolle, ja lapset voivat hypätä mukaan kotoa käsin oman aikataulun mukaan!

Museossa on moni asia mullin mallin. Teatterin ullakko on jo purettu tulevan remontin tieltä ja muutoksen tuulet puhaltelevat myös muualla näyttelyissä. Museoon on tulossa suuri remontti ja sen myötä myös näyttelyt uusitaan. Se herättää huolta ja monenlaisia tunteita museon asukkaissa, hämärissä saleissa sipistään ja supistaan. Valot välkkyvät, puvusto pulisee levottomana, tarpeisto on sekaisin ja mullin mallin. Jokainen suhtautuu muutokseen omalla tavallaan. Joku pelkää, joku on kiukkuinen, yksi suunnittelee innokkaasti tulevaa, yksi odottelee lepoa ja rauhaa. Ja onko käynnissä kapinointi remonttia vastaan?

Remonttirevyy-videoseikkailussa kuljetaan Teatterimuseon näyttelyissä ja tavataan Teatterikissa ja sen kaverit. Osallistujat pääsevät tekemään pieniä tehtäviä ja yhdessä autetaan museon asukkaita kohtaamaan muutos ja remontti. Tunnetaitoja käsittelevän videoseikkailun toteuttavat yhdessä Teatterimuseon teatteripedagogin kanssa Helsingin yliopiston Museot oppimisympäristönä -kurssin opiskelijat.

Voit katsoa videon ihan milloin haluat, painaa pause-nappulaa ja jatkaa taas, kun siltä tuntuu. Videoseikkailun tekemiseen voit halutessasi varata valmiiksi paperia ja värikynät.

Jos olit seikkailun aikana tarkkasilmäinen ja -korvainen, voit osallistua videoon liittyvään tietovisaan Kahootissa. Mene nettiselaimella osoitteeseen www.kahoot.it, anna koodi 02257282 ja kokeile mitä jäi mieleen!

Video löytyy YouTubesta ja Vimeosta tai voit katsoa sen tästä alta. Videon kesto on noin 45 minuuttia. Tekstitetty versio videosta löytyy YouTubesta.

Tervetuloa mukaan!

 

 

Haku