Teatterimuseo

Pakki sekaisin

Työkaluja esiintymisen ja esiintymisjännityksen helpottamiseen, toiminnallisia teatteriharjoituksia ja improvisaatiota käyttäen.

Kaikki on ennakoitu, ääni auki, keho lämpimänä, esiintymisen työkalut järjestyksessä. Aivan kohta otat tilanteen haltuun ja luot innostavan ja inspiroivan vuorovaikutustilanteen kaikille osallistujille… Ja sitten se iskee! Pakki menee sekaisin. Vasara alkaa takoa vanhaa naulaa, koko ajan hieman ohi, nakutat lujempaa ja nopeammin. Mittanauha vilisee sekunteina silmissä ja ruuvimeisseli vääntyy vatsassa. Pyydät vettä, mutta se valuu papereille ja koneelle. No, olet ainakin mielenkiintoinen, mutta ehkä jollain muulla tavalla kuin itse toivoisit.

Pakki sekaisin -työpajassa tehdään paljon draamallisia toiminnallisia harjoituksia yhdessä ja parin kanssa. Pohditaan ja kokeillaan esiintymisen perusasioita: tilanteen haltuunottoa, innostavan ja toimivan vuorovaikutuksen rakentamista, oman ja muiden mielenkiinnon dramaturgiaa. Pureudutaan toivottaessa erityisesti myös esiintymisjännityksessä tapahtuviin kehon ja mielen reaktioihin ja kauhukuviin, esitystilanteeseen ja esiintymisjännityksen helpottamiseen. Miten saada pakki kuntoon ja myös hyväksyttyä työkalujen mahdollinen uusi järjestys?

Työpajan jälkeen tunnet itseäsi taas lisää ja olet saanut mahdollisuuden kokea ja jakaa esiintymiseen liittyviä asioita muiden kanssa. Saat uusia työkaluja ja järjestystä omaan työkalupakkiisi tulevia esiintymisiä varten.

Kahden tunnin mittainen työpajapaketti on mahdollista tilata 3–30 hengelle ja se voidaan toteuttaa museon aukioloaikoina, ti–pe myös aamupäivisin. Paketin hinta on ryhmän koosta riippumatta 505 euroa. Työpajan kestoa ja sisältöjä voidaan räätälöidä erillishinnalla.

Lisätietoja:
Teatteripedagogi Milla Kortemaa
etunimi.sukunimi@teatterimuseo.fi
040 1922 305

Haku