Perhepäivänä 10.3. nuketusta, aistiseikkailu ja valomaalausta

12.02.2018

Suomen valokuvataiteen museo , Teatterimuseo ja Hotelli- ja ravintolamuseo järjestävät jälleen yhteisen perhepäivän lauantaina 10.3. klo 11–15. Kolmen museon yhteinen tapahtumapäivä tarjoaa kiinnostavaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Yhteislippu museoihin 12 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Sisäänpääsy myös Museokortilla. Ohjelma ja museoiden näyttelyt sisältyvät Perhepäivän pääsylipun hintaan.

Ohjelmassa:

Suomen valokuvataiteen museossa (1 krs.)
Klo 11.30–14.30 Valomaalaus- ja varjotyöpaja aikuisille ja lapsille. Alle 10-vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa.
Poikkea pajaan ja luo taidetta valolla maalaten! Valomaalaukset syntyvät, kun kamerassa käytetään pitkää valotusaikaa ja erilaisilla valonlähteillä piirretään kuvaan värejä ja muotoja. Kuvaan tallentuvat kiehtovat valojuovat ja taiteenlaji suorastaan koukuttavat tekijänsä. Voit käyttää oman älypuhelimen kameraa, digipokkaria tai järjestelmäkameraa. Huom! Jos käytät puhelimen kameraa, lataathan Pablo-nimisen ilmaissovelluksen puhelimeesi etukäteen. Työpajan ohjaa valokuvataiteilija Jukka Laine..

Teatterimuseossa ( 2 krs.)
Klo 11–15 Teatterimuseon nuketusnurkka
Tule kokeilemaan miten erilaiset teatterinuket toimivat. Saatko kanan vaappumaan? Osaatko kävelyttää marionettia? Miten toimii keppinukke?

Teatterimuseossa nähtävänä näyttelyt Backstage, Arkadia-teatteri ja Teatterin ullakko. Näyttämöt ja kokeilupisteet ovat myös Perhepäivän kävijöiden käytössä.

Hotelli- ja ravintolamuseossa (3 krs.)
Klo 11–15 Aistiseikkailussa tutustutaan aisteihin pienten tehtävien kautta:
Haistatko kuin vainukoira? Näetkö kuin salapoliisi? Maistatko kuin keittiömestari?
Seikkailun päätteeksi tehdään Mestariaistija-pinssi.

Välipalakioskista pientä purtavaa.

TERVETULOA!