Perhepäivänä 18.11. juhlahumua, sydämiä ja valotaidetta

26.10.2017

Kolmen museon yhteinen perheille suunnattu tapahtumapäivä lauantaina 18.11. klo 11–15 tarjoaa monipuolista ja hauskaa ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Aikuisten lippu 9 €, alle 15-vuotiaat maksutta. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Ohjelmaa on kaikissa Kaapelitehtaan G-portaan museoissa. Työpajat, muu ohjelma ja museoiden näyttelyt sisältyvät Perhepäivän pääsylipun hintaan!

Teatterimuseossa

Juhlahumua

nonstoppina klo 11–15

Suomen 100-vuotisjuhlavuosi on käynnissä, pikkujoulukausi on alkanut, joulu lähenee ja uusi vuosikin kolkuttelee jo ovella, puhumattakaan kaikista loppuvuoden synttäreistä. Aina on aihetta juhlaan!

Koko perheelle suunnatussa Juhlahumua-pelissä tehdään toiminnallisia tehtäviä, joissa käytetään Teatterimuseon näyttämöitä ja pukuvarastoja, valo- ja äänilaboratoriota sekä viherstudiota. Millaisen unelmien juhlatilan lavastaisit pienoismallikärryyn? Millainen olisi juhlien valo- ja äänimaisema? Millaisen juhlapuvun löydät itsellesi? Millaisia juhlaleikkejä voitaisiin leikkiä? Millainen voisi olla juhlasatu?

Valokuvataiteen museossa

Valomaalaus- ja varjotyöpaja

klo 11.30–13.30

Aikuisille ja lapsille, alle 10-vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa.

Poikkea pajaan ja luo taidetta valolla maalaten! Valomaalaukset syntyvät, kun kamerassa käytetään pitkää valotusaikaa ja erilaisilla valonlähteillä piirretään kuvaan värejä ja muotoja. Kuvaan tallentuvat kiehtovat valojuovat ja taiteenlaji suorastaan koukuttavat tekijänsä. Voit käyttää omaa kännykkää, digipokkaria tai järjestelmäkameraa tai museon kameroita. HUOM! lataathan Pablo-sovelluksen kännykkääsi etukäteen. Työpajan ohjaa valokuvataiteilija Jukka Laine.

Opastukset Abstrakti!-näyttelyyn

klo 11.30–12 ja klo 14–14.30

Suomen- ja venäjänkieliset kierrokset lapsille Abstrakti!-näyttelyyn

Rainafilmiteatteri

klo 13–15

Aikamatka isovanhempien kouluopetuksen aikaan. Tule katsomaan rainakoneelta Pushkinin ja muiden venäläiskirjailijoiden satuja.

Hotelli- ja ravintolamuseossa

Sydämiä, sydämiä -työpaja

nonstoppina klo 11–15

Työpajassa askarrellaan yhdessä sydänaiheisia koristeita ja avaimenperiä. Materiaaleina käytämme mm. kierrätyshuopaa ja erilaisia koristeita. Alle kouluikäiset vanhemman seurassa.

Opastetut Pikkukokin seikkailu-kierrokset

klo 11.30 ja 13.30

Pikkukokit pääsevät seikkailemaan museon jännittävillä käytävillä Keittiömestarin opastuksella ja matkan varrelta löytyy jos jonkinmoista toiminnallista tehtävää, leikkimielistä visailua ja salapoliisipohdintaa. Saattaapa käydä yllätyssaaliskin pyydykseen ja kotiin vietäväksi!