Teatterimuseo

Rakkauden tiloja – Näytelty rakkaus

Suomen 100-vuotisjuhlanäyttely 14.2.2017–2.9.2018


Teatterimuseo juhlistaa Suomen 100-vuotiasta itsenäisyyttä tunteista vahvimman, rakkauden, kautta. Näytelty rakkaus avaa näkökulmia siihen, miten ja mistä lähtökohdista rakkautta on sadan vuoden aikana suomalaisilla näyttämöillä kuvattu. Lähestymme rakkautta hallitsevana tunnetilana, joka sekä voimauttaa, muuttaa maailmaa että tuhoaa.

Rakkaus on kautta aikojen ollut näytelmäkirjallisuuden keskeinen, kaiken voittava ja kohtalonomainen teema. Tutkimme miten rakkaus – sen alku ja usko tulevaisuuteen tai jo kokeneemman ihmissuhteen voima ja merkitys elämässä – on siivittänyt esittäviä taiteita eri kulttuureissa ja eri aikoina. Suomalaisen kesäpäivän romantiikka kuvataan sekä teatterin että elokuvan kautta yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa. Kotimaiset poutapilvet kohtaavat näyttelyssä shakesperiaanisen mielikuvitusmaailman ja venäläisen draaman syvät sävyt.

Seminaarein ja taiteilijatapaamisin syvennetään ja laajennetaan aihetta. Nuorille suunnatuissa työpajoissa käsittelemme rakkautta heidän elämässään, miten he sen käsittävät, mitä he siltä odottavat. Mihin rakkaus oikeuttaa?

Näytelty rakkaus on osa neljän museon yhteistä Rakkauden tiloja -hanketta. Rakkauden tiloihin ja neljään rakkausaiheeseen näyttelyyn voi tutustua osoitteessa www.rakkaudentiloja.fi. Seuraa meitä myös Rakkauden tilojen some-kanavilla Facebookissa, Twitterissä, Youtubessa ja Instagramissa!

Suomi100_logo_valkRakkaudentiloja_logo_valk

Haku