Teatterimuseo

Saavutettavuus

Esteetön sisäänkäynti ja kulku tiloissa

Teatterimuseon pääovelle (G-porras) pääsee luiskaa pitkin (kaltevuus n. 9 %). Oikeanpuoleinen ovipari avautuu painikkeella.

Myös Tehtaanmyymälän puoleiselle sisäänkäynnille pääsee luiskaa pitkin, mutta ovissa ei ole avausautomaattia.

Tarvittaessa apua saa vahtimestarilta (puh. 040 1922 300). Avustajat pääsevät sisään maksutta.

Museo sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne on kulku aulasta hissillä. Näyttely on pääosin liikkumisesteetön. Näyttelyvalvoja asentaa luiskat Arkadia-teatterin näyttämölle. (Luiskat eivät sovellu kaikille pyörätuoleille.)

Opas- ja avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Näkövammaispalvelut

Kuvailutulkattu työpaja ja avustava opas ennakkovarauksesta.

Induktiosilmukka

Museossa ei ole induktiosilmukan käyttömahdollisuutta.

Esteettömät autopaikat

Kaapelitehtaan sisäpihalla, D-portaan läheisyydessä on kaksi esteetöntä autopaikkaa, joissa pysäköinti on rajoitettu neljään tuntiin. Autopaikkojen leveydet ovat 295 cm ja 305 cm. Tammasaarenkadun varressa, museon sisäänkäynnin tuntumassa on kaksi kadunsuuntaista esteetöntä autopaikkaa.

WC-tilat

Esteetön wc sijaitsee ala-aulassa. Wc-tilassa on istuimen vieressä vapaata tilaa molemmilla puolilla. Myös museon 2. kerroksen wc on muuten esteetön, mutta oviaukon leveys on 81 cm. Vapaata tilaa istujan oikealla puolella.

Turvallisemman tilan periaatteet

Museossa ei hyväksytä syrjintää eikä häirintää. Olemme kaikki vastuussa tilan turvallisuudesta ja vaikutamme siihen toiminnallamme. Luodaan kannustava ja turvallinen ilmapiiri ja pidetään kaikki toisistamme huolta. Lue turvallisemman tilan periaattteet täältä!

Verkkosivujen saavutettavuus

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen, teemme jatkuvasti työtä palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin. Verkkosivusto on julkaistu syksyllä 2017, osa sivuston sisällöstä on vieläkin vanhempaa. Etenkin aikaisemmin julkaistujen sisältöjen osalta saattaa löytyä vielä saavutettavuuspuutteita, mutta päivitämme ja parannamme tilannetta koko ajan. Lähetä meille ystävällisesti palautetta, mikäli löydät puutteita sivustoltamme! Saavutettavuusselosteen löydät tästä linkistä.

Haku